212
| Intime

Περισσότερα κέρδη για λιγότερους στη φορολοταρία

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2020, 11:55
|Intime

Περισσότερα κέρδη για λιγότερους στη φορολοταρία

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2020, 11:55

Στον ανασχεδιασμό της φορολοταρίας πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών για να γίνει περισσότερο ελκυστική για τους φορολογούμενους.

Στα σχέδια του υπουργείου είναι να αυξηθούν τα ποσά που δίνονται στους τυχερούς και αντίστοιχα να μειωθεί ο αριθμός των τυχερών. Ακόμη, υπάρχουν σκέψης τα έπαθλα να μην είναι μόνο χρηματικά, αλλά να συμπεριληφθούν και ακίνητα του Δημοσίου.

Σήμερα, κάθε μήνα κληρώνονται 1.000 τυχεροί που εισπράττουν από 1.000 ευρώ, αφορολήγητα και ακατάσχετα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι, αν και σήμερα μοιράζεται ένα εκατ. ευρώ το μήνα, οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται γιατί τα ποσά που δίνονται είναι μικρά.

Για αυτό μέσω της φορολοταρίας θα δοθούν περισσότερα κίνητρα, ώστε να γίνεται και μεγαλύτερη συλλογή (ηλεκτρονικών) αποδείξεων, ειδικά για ορισμένα επαγγέλματα.

Η «Καθημερινή» ανέφερε το Σάββατο ότι με το νέο σχέδιο ο αριθμός των τυχερών θα μειωθεί, αλλά τα ποσά που θα διεκδικούν θα φτάνουν τα 100.000 ευρώ ή και περισσότερα. Το συνολικό ποσό θα είναι πάντως 1 εκατ. το μήνα.

Υπό εξέταση είναι να περιοριστεί ο αριθμός των επιλέξιμων προς κλήρωση συναλλαγών. Ετσι αντί για το σούπερ μάρκετ ή τις ΔΕΚΟ, το ενδιαφέρον  να επικεντρωθεί σε αποδείξεις που αφορούν επαγγέλματα με υψηλή παραβατικότητα ή να μετρούν για διπλές οι αποδείξεις για τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Ακόμη, υπάρχουν σκέψεις για κλήρωση ακινήτων που βρίσκονται στην κατοχή του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...