407
Η υπουργός Παιδείας κατά τη συνέντευξή της στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο | megatv.com

Κεραμέως: Πώς θα αντιμετωπίσουμε το bullying στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2020, 10:37
Η υπουργός Παιδείας κατά τη συνέντευξή της στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο
|megatv.com

Κεραμέως: Πώς θα αντιμετωπίσουμε το bullying στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2020, 10:37

Στα μέτρα της κυβέρνησης, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας και εκφοβισμού στα σχολεία αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί ενώπιον μιας έξαρσης του φαινομένου —με πλέον χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν στο Λύκειο του Βύρωνα με τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός μαθητή (εδώ).

Σε συνέντευξή της το Σάββατο στο Mega, η υπουργός επισήμανε ότι το πρώτο μέτρο θα είναι «η ενίσχυση των σχολείων με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, ώστε να διασφαλιστεί η συνύπαρξη των μαθητών».

Από το Σεπτέμβριο, πρόσθεσε η υπουργός, θα εισαχθούν στα σχολεία νέες θεματικές. «Θέλουμε να υπάρχει μια πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση. Το σχολείο δηλαδή να μεταδίδει όχι μόνος γνώσεις, αλλά και αξίες. Μεταξύ των θεματικών, θα υπάρχει και ο σεβασμός στον άλλον.

» Δηλαδή, το τι σημαίνει να συνυπάρχεις σε ένα κοινωνικό σύνολο. Τι σημαίνει να βάζεις όρια στη δική σου συμπεριφορά, σεβόμενος και τη συμπεριφορά των άλλων» εξήγησε. «Προσπαθούμε να χτίσουμε την ομαλή συνύπαρξη των παιδιών» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά βίας και σχολικού εκφοβισμού, όπως αυτό στον Βύρωνα, η υπουργός ανέφερε ότι «σε κάθε ιστορία υπάρχουν δύο οπτικές. Μετά το περιστατικό στο Βύρωνα, πήγα εκεί, μίλησα με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, την οικογένεια. Ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες για την έρευνα του κάθε περιστατικού για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε» είπε.

«Δεν αλλάζει η κοινωνία από τη μια μέρα στην άλλη» κατέληξε.

Τι θα γίνει με την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Η υπουργός παρουσίασε ακόμη και μερικές από τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Οπως τόνισε αυτό που βάζει πάνω απ’ όλα το υπουργείο είναι τους μαθητές, για αυτό και δεν άλλαξε το σύστημα των πανελλαδικών, παρά μόνο με κάποιες βελτιωτικές κινήσεις.

Σχετικά με τη βάση του δέκα, η κυρία Κεραμέως τόνισε πως θα αλλάξει το σύστημα σε βάθος χρόνου και πρόσθεσε πως συζητείται ένα σύστημα το οποίο να έχει καίριο ρόλο στην εισαγωγή των φοιτητών. Η Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοστεί κανονικά από την πρώτη λυκείου, πρόσθεσε.

Σε ερώτημα για το αν οι βαθμοί του απολυτηρίου θα μετρούν στην εισαγωγή των μαθητών στο Πανεπιστήμιο, η υπουργός είπε πως θα υπολογίζεται σταδιακά η επίδοση του μαθητή στο Λύκειο για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο,

«Η πρόθεση είναι για τα παιδιά που θα μπουν στην πρώτη λυκείου την επόμενη σχολική χρονιά να προσμετράται η επίδοση τους στο λύκειο και στις τρεις τάξεις», είπε.

Διευκρίνισε τέλος πως η επίδοση θα μετρήσει σε ένα μικρό ποσοστό από τη νέα χρονιά, ενώ ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν 24 πρότυπα και 38 πειραματικά σχολεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...