318
| INTIMEnews

Εμβολιασμένοι 9 στους 10 οδηγοί ταξί, λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 16:42
|INTIMEnews

Εμβολιασμένοι 9 στους 10 οδηγοί ταξί, λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 16:42

Το 90% των οδηγών ταξί σε όλη την επικράτεια έχουν εμβολιαστεί, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), Μάκης Κασιδιάρης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ αναφέρθηκε μάλιστα σε περιστατικά με πελάτες που αρνούνται να φορέουν μάσκα κατά την επιβίβασή τους, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αρνούνται με την σειρά τους να τους εξυπηρετήσουν.

«Το ταξί δεν εξυπηρετεί μετακινήσεις πολυτελείας στην Ελλάδα. Aν σκεφτούμε πόσοι ασθενείς, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, χρειάζονται ταξί διότι δεν έχουν άλλη επιλογή, καταλαβαίνουμε ότι το ταξί είναι υπέρ-απαραίτητο», ανέφερε από τη πλευρά του στο πλαίσιο έρευνας που παρουσιάστηκε από εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 ο συγκοινωνιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Κεπαπτσόγλου. «Ειδικά στην πανδημία μια μεγάλη μερίδα κόσμου αποφεύγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί τα υποκαθιστούν» πρόσθεσε ο κ. Κεπαπτσόγλου.

Το ταξί «είναι καλύτερο από τα ΙΧ γιατί δεν επιβαρύνει την κυκλοφορία με την στάθμευσή του αλλά είναι χειρότερο από τα λεωφορεία γιατί μεταφέρει λιγότερους επιβάτες», σημείωσε ο συγκοινωνιολόγος και καθηγητής του ΕΜΠ Γιώργος Γιαννής

«Ο κόσμος αποφεύγει τα ΜΜΜ και επιλέγει τα ταξί. Ο εχθρός του ταξί θα έπρεπε να είναι το ΙΧ, γι΄ αυτό όλες οι χώρες προσπαθούν να σπρώξουν τον κόσμο μακριά από τα ΙΧ. Θα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι είναι ασφαλή τα μέσα μεταφοράς και ότι τα ταξί υπάρχουν για να καλύψουν τα κενά των μέσων μαζικής μεταφοράς», δήλωσε ο public affairs manager της «Beat», Νίκος Λυσιγάκης.

Οπως είπε, το ταξί στην πανδημία, αναδείχθηκε όχι μόνο ως συμπληρωματικό μέσο μεταφοράς, αλλά ως μέσο ασφαλές για την μετακίνηση των πολιτών, καθώς στην συγκεκριμένη εφαρμογή καταγράφηκε αυξημένη ζήτηση των ταξί κατά 30% από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι σήμερα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.

Σύμφωνα με τον κ. Λυσιγάκη, ττο ταξί στην Ελλάδα είναι το φθηνότερο στην Ευρώπη, μαζί με την Ρουμανία και την Βουλγαρία και αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι στη χώρας μας αποτελεί μέσο καθημερινής ανάγκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...