204
Ο Χουλουσί Ακάρ, στο μέσον, σε επίσκεψή του σε μονάδες στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία | Twitter

Ελληνοτουρκική συνάντηση στην Αγκυρα προανήγγειλε ο Ακάρ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2020, 10:53
Ο Χουλουσί Ακάρ, στο μέσον, σε επίσκεψή του σε μονάδες στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία
|Twitter

Ελληνοτουρκική συνάντηση στην Αγκυρα προανήγγειλε ο Ακάρ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2020, 10:53

Αξιωματούχοι από την Ελλάδα και την Τουρκία πρόκειται να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες στην Αγκυρα έκανε γνωστό ο τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, επισημαίνοντας ότι θα συζητηθούν «ζητήματα που οδήγησαν σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών».

Κατά την επίσκεψή του χθες Πέμπτη στην Αδριανούπολη, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα μέσω τέτοιων συναντήσεων. Συνεχίζουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Ακάρ μετέβη και σε μονάδες στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Εν τω μεταξύ, παρά το ότι το «Ορουτς Ρέις» ποτέ δεν απέπλευσε για το σημείο που είχε προσδιορίσει η τουρκική NAVTEX, το ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρος» εξακολουθεί να κάνει έρευνες στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Από την ελληνική πλευρά τονίζεται ότι το μόνο ζήτημα για το οποίο μπορεί να γίνει διάλογος είναι η υφαλοκρηπίδα, αλλά και αυτός όχι υπό το καθεστώς εκβιασμών.

Χθες Πέμπτη,  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι «δεν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, στο οποίο να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνήσει ακόμα και την έναρξη διαλόγου, που διακόπηκε το 2016, δηλαδή των διερευνητικών συζητήσεων».

Είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε σήμερα σε επίπεδο διερευνητικών συζητήσεων με την Τουρκία, αλλά σε επίπεδο επαφών που θα μπορούσαν, αν πετύχουν, να οδηγήσουν σε επανέναρξη των διερευνητικών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...