396
|

Κωλοχώρι η Χαλκιδική;

Avatar Νίκος Κακαρίκας 30 Ιανουαρίου 2012, 05:54

Κωλοχώρι η Χαλκιδική;

Avatar Νίκος Κακαρίκας 30 Ιανουαρίου 2012, 05:54

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης έκανε λάθος την προηγούμενη Πέμπτη δηλώνοντας πως η Χαλκιδική χωρίς τη Θεσσαλονίκη θα ήταν ένα κωλοχώρι.
Η Χαλκιδική είναι κωλοχώρι. Με ή χωρίς τη Θεσσαλονίκη. Ως βέρος Χαλκιδικιώτης μπορώ να το επιβεβαιώσω 100%. Ας θυμώσουν οι συντοπίτες μου.

Το τεράστιο κωλοχώρι, με το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο στο οποίο εκατοντάδες τουρίστες, Θεσσαλονικείς και ντόπιοι σακατεύονται ή σκοτώνονται κάθε καλοκαίρι. Εξαιτίας της μέθης, της βλακείας και του ατελείωτου βόρειου χαβαλέ.
Το τεράστιο κωλοχώρι που παρά την “ανάπτυξη” της τελευταίας 20ετίας ακόμη καίει σε “ελεγχόμενες” χωματερές τα σκουπίδια που παράγουν οι τουρίστες, οι Θεσσαλονικείς και οι ντόπιοι κάθε καλοκαίρι.
Το τεράστιο κωλοχώρι με τις πλημμυρισμένες μονάδες βιολογικού καθαρισμού λυμάτων που δεν μπορούν να επεξεργαστούν κάθε καλοκαίρι τα λύματα των τουριστών, των Θεσσαλονικέων και των ντόπιων.

Το τεράστιο κωλοχώρι, με τα εκατοντάδες θορυβώδη νυχτερινά καταστήματα διασκέδασης, ιδιοκτησίας Θεσσαλονικέων και ντόπιων για να διασκεδάζουν οι τουρίστες, οι Θεσσαλονικείς και ντόπιοι κάθε καλοκαίρι.
Το τεράστιο κωλοχώρι, με τα εκατοντάδες χαμηλής αισθητικής και καταθλιπτικά rooms to let, ιδιοκτήσιας Θεσσαλονικέων και ντόπιων για τις διακοπές των τουριστών  και των Θεσσαλονικέων.
Το τεράστιο κωλοχώρι, με τις εκατοντάδες καντίνες σε όλες τις παραλίες, τις καντίνες των φορολογικών παραβάσεων και των προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας τα οποία καταναλώνουν οι τουρίστες, οι Θεσσαλονικείς και οι ντόπιοι.

Το τεράστιο κωλοχώρι, με τα χιλιάδες διασπαρμένα, παράνομα και νόμιμα,  αυθαίρετα που έχουν χτίσει με την ανοχή των νόπιων οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο για τις διακοπές τους.

Ειλικρινά και εγώ απορώ με τις ουρές των 30 χλμ που σχηματίζονται από τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο εκδρομείς κάθε καλοκαίρι. Με το εκνευριστικό μοτίβο “νεκρά – πρώτη – νεκρά” και την ταχύτητα χελώνας.
Απορώ γιατί δεν βλέπουν την εικόνα του κωλοχωρίου. Μπορεί, όμως, να κάνω και εγώ λάθος, όπως  λάθος έκανε και ο κ. Μπουτάρης.

Ίσως, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που φέρνουν πακεταρισμένους τους τουρίστες, αλλά και οι Θεσσαλονικείς, να έχουν καταλάβει πως η Χαλκιδική, με όλα τα στραβά της, είναι η μοναδική επιλογή τους στην περιοχή.
Η μοναδική επιλογή να δούν για λίγες ημέρες ή έστω για λίγες ώρες κάτι διαφορετικό από μια άσχημη, βρώμικη, γκρίζα και συνεχώς πνιγμένη στα αμάξια πόλη. Μια πόλη, η οποία το μόνο που έχει να προσφέρει, πέρα από το Μουσείο, είναι η νυχτερινή της διασκέδαση – ζωή που είναι, το λιγότερο, αδιάφορη στους τουρίστες. 

Και δεν φταίει η “π####@ Αθήνα” γι' αυτό, κι ας θυμώσουν οι φίλοι μου από τη Θεσσαλονίκη. Ούτε η Χαλκιδική φταίει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News