185
|

Εύβοια: Εκκενώσεις χωριών λόγω μεγάλης φωτιάς στην Κάρυστο

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2023, 15:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/11/2023 19:44

Εύβοια: Εκκενώσεις χωριών λόγω μεγάλης φωτιάς στην Κάρυστο

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2023, 15:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/11/2023 19:44

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική από το μεσημέρι του Σαββάτου εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Αμυγδαλιά της Καρύστου στη νότια Εύβοια.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή το μεσημέρι καθιστούσαν τη φωτιά ιδιαίτερα επικίνδυνη και αργά το μεσημέρι. Στην Κάρυστο μεταφέρθηκε το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής καθώς η φωτιά κρίθηκε ιδιαίτερα απειλητική.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ με συνέπεια να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα εναέρια μέσα».

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η φωτιά απειλεί κυρίως σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Το χωριό Πρινιά ήδη έχει εκκενωθεί, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και στο χωριό Αμυγδαλιά, καθώς προς τα εκεί κατευθύνεται το μέτωπό της φωτιάς.

Οι κάτοικοι που βρίσκονταν εκεί ακούγοντας τις εκκλήσεις των Αρχών για να απομακρυνθούν, κατευθύνθηκαν κυρίως προς γειτονικές παραλίες.

Ενισχυμένες ήταν οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά αργά το απόγευμα.

Στο σημείο επιχειρούσαν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ επιχείρησαν δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ έγινε γνωστό ότι δεν υπήρχαν άλλες ενεργές εστίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...