332
|

Άκρως επικίνδυνο!

Τζίνα Δαβιλά Τζίνα Δαβιλά 24 Ιουνίου 2012, 06:32

Άκρως επικίνδυνο!

Τζίνα Δαβιλά Τζίνα Δαβιλά 24 Ιουνίου 2012, 06:32

Η φωτογραφία που βλέπεις είναι τραβηγμένη στην παραλία Καλλιθέας Ρόδου μεταξύ «Πηγών Καλλιθέας» και Φαληρακίου. Ή αλλιώς μεταξύ των ξενοδοχείων που έχουν αλλοιώσει την εικόνα του τοπίου και μάλιστα σχεδόν μπροστά από τα νεόδμητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που καταπάτησαν τον δημόσιο χώρο χτίζοντας πάνω σε ρέματα, καταστρατηγώντας νόμους κράτους και κλείνοντας το στόμα της τυφλής (;) και κουφής (;) Δικαιοσύνης.  Μην σταθείς, όμως, στην καταπάτηση του δημοσίου χώρου, αλλά στην ακύρωση της ίδιας της ζωής.

Εστίασε στο σκάφος. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη Πέμπτη μεσημέρι. Δεν υπάρχει πολύς κόσμος. Εννοώ δεν είναι Σαββατοκύριακό που γίνεται της μουρλής. Το πλοιάριο που φτάνει, έχει έναν διάδρομο στην διάθεσή του ανάμεσα από τους λουόμενους καθιστώντας επικίνδυνη την κάθε προσέγγιση του στην παραλία για να ‘φορτώσει’ τουρίστες. Κάνει, όμως, κολπάκια μη ακολουθώντας καν τον διάδρομο. Περνά από όποιο σημείο βολεύεται. Δεν είναι το μόνο. Όλα τα πλοιάρια και κρις-κράφτ το ίδιο κάνουν. Και αν πας και προς Φαληράκι μεριά, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Εκεί οι ιδιοκτήτες jet-ski τα νοικιάζουν όπου να’ναι, αρκεί να πληρωθούν. Σε μεθυσμένους, σε πιτσιρικάδες, σε άσχετους, σε μαλακισμένους ψευτόμαγκες.

Πριν από 3 χρόνια ήμουν παρούσα σε συμβάν που ανάμεσα στον ‘στοιχισμένο’ με σημαδούρες διάδρομο των δύο ξενοδοχείων, ένα κρις-κράφτ φορτώνοντας κόσμο και μην προσέχοντας, κομμάτιασε μια 27χρόνη κοπέλα από την Πάτρα που ήταν προσκεκλημένη για διακοπές. Σε κλάσματα δευτερολέπτου την έκοψε σχεδόν στα δυό και μόλις ενάμιση μέτρο από τη θάλασσα. Η κοπέλα, χωρίς να το καταλάβει, πέρασε τις σημαδούρες και μπήκε στον διάδρομο.

Μετά από 20 μέρες ο τύπος πήρε την βαρκούλα του και την πήγε σε άλλη παραλία. Μην φανταστείς μακριά. Λίγο πιο κάτω. Πέρα του θανατηφόρου ‘ατυχήματος’  υπάρχει και κάτι άλλο τραγικό: Λιμεναρχείο, Δήμος και Περιφέρεια βάσει νομοθεσίας δεν έχουν ευθύνη για το θέμα, διότι οι άδειες που χορηγούν είναι νόμιμες και κατόπιν ελέγχου ειδικής επιτροπής που επιτρέπει να πιάνει άμμο το βαρκάκι εισερχόμενο από την δική του δίοδο που έχει μήκος 50 μέτρα από την αμμουδιά. Συνεπώς, όλοι είναι νόμιμοι και η θανούσα που δεν κουτούλησε πάνω στην σημαδούρα είναι …η παράνομη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News