445
«Πίστευα ότι θα μπορούσα να κάνω και εγώ όσα κάνει οποιοσδήποτε. Δυστυχώς, η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική» δήλωσε η πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία το 2022 | Getty/Creative Protagon

Εκτός Ολλανδίας η διάδοχος του θρόνου εξαιτίας απειλών για τη ζωή της

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2024, 14:20
«Πίστευα ότι θα μπορούσα να κάνω και εγώ όσα κάνει οποιοσδήποτε. Δυστυχώς, η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική» δήλωσε η πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία το 2022
|Getty/Creative Protagon

Εκτός Ολλανδίας η διάδοχος του θρόνου εξαιτίας απειλών για τη ζωή της

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2024, 14:20

Η Αικατερίνη Αμαλία, διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ολλανδία και να ζήσει στην Ισπανία, έπειτα από προειδοποιήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας ότι συμμορίες ναρκωτικών ενδέχεται να την απαγάγουν.

Η πριγκίπισσα του Οίκου της Οράγγης αποκάλυψε, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times, ότι πέρασε περισσότερο από έναν χρόνο στην Ισπανία, μετά τις προειδοποιήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας ότι απειλείται από τη μαφία των ναρκωτικών της χώρας της.

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, η 20χρονη πριγκίπισσα ζούσε στη Μαδρίτη ενώ συνέχιζε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ μέσω «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Τον Σεπτέμβριο του 2022 οι ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι το όνομα της Αικατερίνης Αμαλίας αναφερόταν σε υποκλαπείσες επικοινωνίες μεταξύ προσώπων του υποκόσμου, που υποδείκνυαν πιθανά σχέδια για επίθεση ή απαγωγή.

Φεύγοντας από το φοιτητικό διαμέρισμα όπου ζούσε, στο Αμστερνταμ, η Αικατερίνη Αμαλία πέρασε τους πρώτους μήνες των σπουδών της με τους γονείς της στο παλάτι τους στη Χάγη, πριν καταφύγει στη Μαδρίτη, όπου η ισπανόφωνη μητέρα της, βασίλισσα Μάξιμα, με καταγωγή από την Αργεντινή, πηγαίνει συχνά για αναψυχή και αγορές.

«Δύσκολα μπορεί να βγει από το σπίτι» είπε η βασίλισσα Μάξιμα αναφερόμενη στη βασιλική κατοικία Huis Ten Bosch στη Χάγη. «Με στενοχωρεί λίγο. Ολο αυτό έχει τεράστιες συνέπειες για τη ζωή της. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις το παιδί σου να ζει έτσι».

Εκείνη την περίοδο την εντόπιζε συχνά ο ισπανικός Τύπος στην πολυτελή εμπορική γειτονιά της Σαλαμάνκα, μαζί με τη μητέρα της.

Από αριστερά: Η Λετίθια και ο Φελίπε της Ισπανίας, ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η Μαξίμα της Ολλανδίας και η κόρη τους, Αμαλία, στο Αμστερνταμ, την Πέμπτη – REUTERS/Piroschka van de Wouw

Το όνομά της και εκείνο του ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε αναφέρονταν συχνά στις συνομιλίες μεταξύ συνεργατών του Ριντουάν Τάγκι, του διαβόητου αφεντικού της «Μακρομαφίας» της Ολλανδίας, που καταδικάστηκε πρόσφατα σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονίες.

«Πίστευα ότι θα μπορούσα να κάνω και εγώ όσα κάνει οποιοσδήποτε. Δυστυχώς, η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική» δήλωσε η πριγκίπισσα το 2022.

Οι απειλές αξιολογήθηκαν πολύ σοβαρά επειδή ο Τάγκι κατηγορείται ότι έδωσε εντολή στην εγκληματική συμμορία του –η οποία ότι ελέγχει τις εισαγωγές κοκαΐνης στην Ευρώπη– να δολοφονήσει τον Πέτερ ντε Βρις, έναν εξέχοντα ολλανδό δημοσιογράφο. Ο Ντε Βρις δολοφονήθηκε σε έναν δρόμο στο Αμστερνταμ το 2021.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια επισκέφθηκαν την Ολλανδία για πρώτη φορά, την Τετάρτη και την Πέμπτη και η πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίσκεψη.

«Η πριγκίπισσα προετοιμάζεται ολοένα και περισσότερο για τον μελλοντικό ρόλο της» αποκάλυψε η Ζόζεφιν Τρέχι, βασιλική ρεπόρτερ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού NOS.

Πλέον, η Αμαλία έχει επιστρέψει στην Ολλανδία, όπου διαμένει εν μέσω «αναβαθμισμένων» μέτρων ασφαλείας για την προστασία της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...