300
Πρόσφατη σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες | INTIMENEWS/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συναγερμός για τις ΜΕΘ στην Αττική – Επί τάπητος νέα μέτρα σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

Πρόσφατη σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες
|INTIMENEWS/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συναγερμός για τις ΜΕΘ στην Αττική – Επί τάπητος νέα μέτρα σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

Με 1.190 ασθενείς σε απλές κλίνες Covid και ακόμη 272 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων οι 250 διασωληνωμένοι, το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική βρίσκεται υπό εξαιρετικά υψηλή πίεση. Πόσο μάλλον όταν, παρά τα όποια περιοριστικά μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώνεται.

Η επιδημιολογική κατάσταση, κυρίως στην Αττική, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, συζητήθηκε το πρωί της Τρίτης σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.

Επίσης, εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο, στις 6 το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ στην Αττική.

Στα μέτρα που εξετάζεται να ληφθούν είναι η απόσπαση γιατρών του ιδιωτικού τομέα στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να ενισχύσουν τις δομές που αντιμετωπίζουν ασθενείς με Covid-19.

Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινωθεί η διάθεση κλινών του ιδιωτικού τομέα για ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σε πρώτη φάση, οι ασθενείς που θα μεταφερθούν δεν θα είναι αυτοί με κορονοϊό, αλλά με οποιαδήποτε άλλη πάθηση. Στόχος αυτής της κίνησης είναι να αδειάσουν απλές κλίνες και ΜΕΘ άλλων νοσημάτων και να μετατραπούν σε Covid, ώστε να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες εισαγωγές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προηγούμενες ημέρες αναπτύχθηκαν 14 νέες κλίνες ΜΕΘ στον «Ερυθρό Σταυρό», εννέα στο «Αγία Ολγα», 14 στο ΚΑΤ και πέντε στο Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς». Ολες αυτές βρίσκονται σήμερα στα όρια της πλήρωσης.

Χθες, Δευτέρα, άνοιξαν στο «Αττικόν» ακόμα 10 κλίνες ΜΕΘ-Covid και την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξουν άλλες 12 στον «Ευαγγελισμό».

Μάλιστα, αύριο το πρωί θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να κάνει εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε ολόκληρη τη χώρα και να προτείνει μέτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...