205
| sooc

Εκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 22:14
|sooc

Εκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 22:14

Με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, συνεδριάζει εκτάκτως αύριο Τετάρτη η Eπιτροπή των ειδικών για τα σχολεία.

Το άνοιγμα –που πάντως θα αφορά μόνο τα Λύκεια– είναι πιθανόν να γίνει στις 12 Απριλίου, όταν θα έχει αρχίσει πλέον η διανομή των δωρεάν self tests από τα φαρμακεία, ανέφερε ο ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές Λυκείου θα έχουν προτεραιότητα στην παραλαβή τους. «Στόχος είναι έως το τέλος της εβδομάδας να διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας επαρκείς ποσότητες για να προμηθεύσουν σε πρώτη φάση τους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς», είχε δηλώσει χθες Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σε δηλώσεις της το Σάββατο η υπουργός Παιδείας είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ότι τα self tests είναι σημαντικό εργαλείο που θα κρίνει το άνοιγμα των σχολείων.

Για τη διαδικασία χρήσης των τεστ, η υπουργός είχε δηλώσει ότι κάθε μαθητής θα κάνει το self test στο σπίτι του και, εάν είναι θετικό, θα το δηλώνει στην πλατφόρμα και θα πηγαίνει για επιβεβαιωτικό τεστ. Διαφορετικά, θα παίρνει βεβαίωση για να τη δώσει στο σχολείο.

Οπως εξήγησε η υπουργός, «το πρώτο βήμα είναι να εξηγήσουμε τη σημασία του μέτρου στους γονείς, όπως είχε γίνει με τις μάσκες. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε τους θετικούς, κυρίως τους ασυμπτωματικούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...