275
Πέντε ημέρες μετά τη γέννησή του, το μωρό αγκαλιάζει την άκρη του δαχτύλου του γιατρού | Keio University School of Medicine, Department of Pediatrics/Handout via Reuters

Εξιτήριο πήρε το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ – Ηταν μόλις 268 γραμμάρια!

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2019, 14:53
Πέντε ημέρες μετά τη γέννησή του, το μωρό αγκαλιάζει την άκρη του δαχτύλου του γιατρού
|Keio University School of Medicine, Department of Pediatrics/Handout via Reuters

Εξιτήριο πήρε το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ – Ηταν μόλις 268 γραμμάρια!

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2019, 14:53

Οταν γεννήθηκε πρόωρα τον περασμένο Αύγουστο χωρούσε μέσα στις παλάμες ενός ενήλικου, ένα αγοράκι 268 γραμμαρίων με ελάχιστες ελπίδες να ζήσει.

Το μόλις 24 εβδομάδων βρέφος έγινε το μικρότερου βάρους μωρό που γεννήθηκε και επέζησε ποτέ.

Την περασμένη εβδομάδα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο Τόκιο και πλέον είναι υγιές στο σπίτι του.

Μετά τη γέννησή του το μωρό έμεινε για μήνες σε θεροκοιτίδα

Παρέμεινε όλο αυτό το διάστημα στην εντατική και πλέον έφτασε τα 3,2 κιλά, όσο θα ζύγιζε  αν είχε γεννηθεί στην ώρα του, αναφέρει το BBC.

«Ειλικρινά δεν ήμουν σίγουρη ότι θα επιβίωνε», δήλωσε η μητέρα του. Και πράγματι, τα στατιστικά δεν είναι με το μέρος των βρεφών.

Το μωρό σε πιο πρόσφατη φωτογραφία του, λίγο πριν πάρει εξιτήριο για το σπίτι του

Στην Ιαπωνία επιζούν το 90% των παιδιών που γεννιούνται κάτω από ένα κιλό, αλλά περίπου το 50% των βρεφών που γεννιούνται κάτω από 300 γραμμάρια.

Για κάποιον επιστημονικά αδιευκρίνιστο λόγο, τα εξαιρετικά λιποβαρή αγόρια έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να επιζήσουν από τα λιποβαρή κορίτσια. Πιθανόν αυτό σχετίζεται με την ανάπτυξη των πνευμόνων τους.

Ο γιατρός, δρ. Τακέσι Αριμίτσου, που παρακολούθησε τον μικρό επιβεβαίωσε ότι είναι το μικρότερο μωρό που επέζησε για να πάρει εξιτήριο. Οπως πρόσθεσε, «θέλω να δείξω ότι είναι πιθανό ότι τα μωρά μπορούν να φύγουν υγιή από το νοσοκομείο, παρά το ότι γεννιούνται πολύ λιποβαρή».

Το προηγούμενο ρεκόρ μικρότερου βρέφους που επέζησε ανήκει σε ένα αγόρι από τη Γερμανία που ήταν 274 γραμμάρια. Υπάρχει ακόμη και μια αναφορά για ένα κοριτσάκι, επίσης στη Γερμανία, που όταν γεννήθηκε  ήταν 252 γραμμάρια και επέζησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...