233
Η έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες | REUTERS

Στον αέρα (και) οι 120 δόσεις;

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2019, 14:43
Η έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες
|REUTERS

Στον αέρα (και) οι 120 δόσεις;

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2019, 14:43

Ερωτήματα για την εφαρμογή της πολυαναμενόμενης ρύθμισης των 120 δόσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, προκαλεί σχετική αναφορά της Κομισιόν στην έκθεση αυξημένης εποπτείας για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στο εγγύς μέλλον σε αναθεωρήσεις των ρυθμίσεων σε δόσεις για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς απαιτείται περαιτέρω τεχνική ανάλυση και εξέταση.

Η αναφορά αυτή προκαλεί εύλογη απορία, δεδομένου ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη εξαγγείλει τη ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία, με το σχετικό νομοσχέδιο να έρχεται μάλιστα στη Βουλή -σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση- εντός του Μαρτίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει όμως να έχει διαφορετική γνώμη, καθώς όπως υπογραμμίζει στην έκθεσή της, «είναι σημαντικό να αποφευχθούν αρνητικά ρίσκα για τα δημόσια έσοδα και να διαφυλαχθεί η κουλτούρα πληρωμών, καθώς αυτοί ήταν οι βασικοί στόχοι των μεταρρυθμίσεων στη συλλογή των δημόσιων εσόδων οι οποίες ενεργοποιήθηκαν στη διάρκεια των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας».

Πηγές του υπουργείου Εργασίας πάντως, έσπευσαν να διευκρινίσουν (μετά τις δηλώσεις Ντομπρόβσκις) ότι η ρύθμιση των 120 δόσων θα προχωρήσει κανονικά σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και εντός του πλασίου που έχει συμφωνηθεί.

«Χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα για τις τεχνικές λεπτομέρειες. Η ρύθμιση θα προχωρήσει κανονικά, στο πλαίσιο που έχει περιγραφεί. Δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών κι αυτό το έχουμε κάνει γνωστό στους Θεσμούς, οι παρατηρήσεις των οποίων είναι συνήθως αυτού του τύπου», διαβεβαίωναν από το περιβάλλον της Εφης Αχτσιόγλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...