324
Οι έξι καμηλοπαρδάλεις (όντας ήδη αδύναμες) κόλλησαν στην λάσπη προσπαθώντας να φτάσουν σε μία κοντινή δεξαμενή | Ed Ram/Getty Images

Εξι νεκρές καμηλοπαρδάλεις: η φρίκη της ξηρασίας στην Κένυα σε μία φωτογραφία

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2021, 17:28
Οι έξι καμηλοπαρδάλεις (όντας ήδη αδύναμες) κόλλησαν στην λάσπη προσπαθώντας να φτάσουν σε μία κοντινή δεξαμενή
|Ed Ram/Getty Images

Εξι νεκρές καμηλοπαρδάλεις: η φρίκη της ξηρασίας στην Κένυα σε μία φωτογραφία

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2021, 17:28

H φωτογραφία σοκάρει. Εξι καμηλοπαρδάλεις κείτονται νεκρές, η μία δίπλα στην άλλη, στην Κένυα. Τα πτώματά τους αποστεωμένα. Η εναέρια λήψη, που τραβήχτηκε από τον φωτορεπόρτερ Εντ Ραμ, δείχνει την καταστροφή που έχει υποστεί η αφρικανική χώρα από την ξηρασία, η οποία έχει αφήσει ανθρώπους και ζώα να αγωνίζονται για τροφή και νερό.

Ήδη αδύναμα, τα ζώα πέθαναν όταν κόλλησαν στη λάσπη, σύμφωνα με το Getty Images. Προσπαθούσαν να φτάσουν σε μια κοντινή δεξαμενή, αν και είχε σχεδόν στερέψει, όπως ανέφερε το πρακτορείο.

Τα κουφάρια τους μεταφέρθηκαν στα περίχωρα του χωριού Εϊρίμπ, στην κομητεία Γουάιρ, για να αποφευχθεί η μόλυνση του νερού της δεξαμενής.

Σε μία άλλη εικόνα, ο φωτορεπόρτερ λίγο πιο κάτω έχει απαθανατίσει και άλλες ανάλογες στιγμές. Πρόβατα αυτή τη φορά. Αδύναμα από μήνες ξηρασίας, κείτονται νεκρά στην άκρη του δρόμου αφού πέθαναν από το κρύο στις 10 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με τον Guardian, η παρατεταμένη ξηρασία στα βορειοανατολικά της χώρας έχει δημιουργήσει ελλείψεις τροφίμων και νερού, ωθώντας τις κτηνοτροφικές κοινότητες και τα ζώα τους στο χείλος του γκρεμού.

Δεν είναι μόνο τα ζώα που κινδυνεύουν, ωστόσο. Υπολογίζεται ότι 2,1 εκατομμύρια Κενυάτες αντιμετωπίζουν συνθήκες πείνας λόγω της σοβαρής ξηρασίας.

Την Τρίτη, ο ΟΗΕ δήλωσε ότι 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν επείγουσα ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Οι πηγές του νερού τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα έχουν στερέψει, αναγκάζοντας τις οικογένειες να περπατούν μεγαλύτερες αποστάσεις και προκαλώντας εντάσεις μεταξύ των κοινοτήτων, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των διακοινοτικών συγκρούσεων», ανέφερε στην αξιολόγησή του το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Ξεχωριστά, ο τοπικός ιστότοπος ειδήσεων Star ανέφερε ότι 4.000 καμηλοπαρδάλεις κινδύνευαν να εξαφανιστούν από την ξηρασία.

Ο Ιμπραήμ Αλί, από το καταφύγιο καμηλοπάρδαλης Bour-Algi, είπε ότι η κατάσταση είχε επιδεινωθεί λόγω της ανάπτυξης υδροβόρων καλλιεργειών κατά μήκος των ποταμών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News