596
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε παλαιότερη φωτογραφία στο ησυχαστήριό του στη Ζάλσα Βοιωτίας |

Εκπρόσωπος Ιερώνυμου: «Δεν ξέρουμε πώς κόλλησε» – Εστία διασποράς η ΔΙΣ;

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 12:32
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε παλαιότερη φωτογραφία στο ησυχαστήριό του στη Ζάλσα Βοιωτίας
|

Εκπρόσωπος Ιερώνυμου: «Δεν ξέρουμε πώς κόλλησε» – Εστία διασποράς η ΔΙΣ;

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 12:32

«Δεν ξέρουμε πώς κόλλησε ο Αρχιεπίσκοπος. Ενδεχομένως να ήρθε σε επαφή με κάποιο κρούσμα μέσα στο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πώς και πότε προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με τον κ. Κονιδάρη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τριήμερων εργασίων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου –με φυσική παρουσία των ιεραρχών– ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μοριακή εξέταση και είχε βρεθεί αρνητικός. «Ομοίως αρνητικός», υποστήριξε ο εκπρόσωπος, «είχε βρεθεί και στις ταχείες και μοριακές εξετάσεις [που είχε υποβληθεί] πριν βρεθεί με τον Πρωθυπουργό». «Προφανώς έχουν γίνει τα πάντα που πρέπει να γίνουν σε όλες τις επαφές του», διαβεβαίωσε.

Ο κ. Κονιδάρης χαρακτήρισε πολύ καλή την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου (που νοσηλεύεται σε θάλαμο στο ένατο όροφο του «Ευαγγελισμού»).

«Τα πράγματα πάνε πολύ καλά», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Μega και υποστήριξε ότι «από τους θεράποντες ιατρούς του, με τη συνδρομή του κ. Τσιόδρα, αποφασίστηκε να εισαχθεί ο Αρχιεπίσκοπος το πρωί στο Nοσοκομείο “Ευαγγελισμός” σε απλή μονάδα Covid, για καθαρά προληπτικούς λόγους».

Οπως είπε ο κ. Κονιδάρης, «τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει είναι πολύ ήπια και η κατάστασή του είναι πολύ καλή. Υπεβλήθη στις τρίτες μοριακές εξετάσεις το βράδυ της Δευτέρας, πήρε τα αποτελέσματα την Τρίτη και αποφασίστηκε [την Τετάρτη] η εισαγωγή του, καθώς παρουσίασε πυρετό 37,7. Δεν είχε συμπτώματα τη Δευτέρα, έκανε τις προγραμματισμένες μοριακές εξετάσεις, το απόγευμα αισθάνθηκε μια κόπωση» και τελικά «εκρίθη σκόπιμο να κινηθούμε προληπτικά για αυτό και έγινε η εισαγωγή» το πρωί της Πέμπτης.

«Πριν δει τον Πρωθυπουργό», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος, ο Αρχιεπίσκοπος «είχε υποβληθεί και σε ταχείες και σε μοριακές εξετάσεις και είχε βρεθεί αρνητικός», ωστόσο «όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του το τελευταίο 48ωρο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα».

Κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας για τον Πρωθυπουργό

Ευχές για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την (εξ αποστάσεως) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Οπως ξέρετε, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Είχαν προηγηθεί τεστ κορονοϊού τα οποία ήταν αρνητικά και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό, πριν την αναχώρησή του για τα ΗΑΕ», υποστήριξε στη σχετική αναφορά του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Ο έλεγχος του Πρωθυπουργού με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα», διαβεβαίωσε και με αυτά τα δεδομένα η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αμέσως μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προ 15νθημέρου (σ.σ. με φυσική μάλιστα παρουσία των μελών της και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης), είχε αποσυρθεί στο ησυχαστήριό του στη Ζάλτσα Βοιωτίας, στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, σε προληπτική καραντίνα, καθώς τουλάχιστον έξι ιεράρχες (άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά) είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Το µοναστήρι ανήκει στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και όχι στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, που το έφτιαξε και το αναστήλωσε το 1994, όταν ήταν ακόµη µητροπολίτης Θηβών.

Η είσοδος στο κελί του φέρει την επιγραφή «σήµερον εµού, αύριο ετέρου και ουδέποτε τινός».

Των εργασιών της Ιεράς Συνόδου ακολούθησε γεύμα παρουσία ιεραρχών, λαϊκών και υπαλλήλων εταιρείας catering, όπου πιθανολογείται ότι έγινε η διασπορά του ιού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, είχε επιβεβαίωσει πως «υπήρχε κρούσμα και κάναμε τεστ, εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο, όλοι οι συμμετέχοντες». «Εγώ είμαι αρνητικός», είχε δηλώσει στο Μega, αρνούμενος να πει οτιδήποτε περαιτέρω για τον ιεράρχη που βρέθηκε, πρώτος, θετικός, αλλά ούτε και για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μετά τη διένεργεια των τεστ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...