514
| Lamiareport / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη ΜΑΦ του «Ευαγγελισμού» με κορονοϊό ο Ιερώνυμος

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 08:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/11/2020, 09:42
|Lamiareport / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη ΜΑΦ του «Ευαγγελισμού» με κορονοϊό ο Ιερώνυμος

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 08:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/11/2020, 09:42

Στον «Ευαγγελισμό», προσβεβλημένος από την Covid-19, νοσηλεύεται από το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ένας ακόμα ιεράρχης που χτυπήθηκε από τη νόσο. Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας ήδη νοσηλεύεται με κορονοϊό και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.

Ο κ. Ιερώνυμος, 82 ετών, έμαθε ότι έχει μολυνθεί από την Covid-19, ύστερα από θετικό τεστ που έγινε πριν δύο ημέρες και προς το παρόν εμφανίζει ήπια συμπτώματα της νόσου και πυρετό 37,7. Νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους, όπως αναφέρθηκε αρχικά από την Αρχιεπισκοπή και μάλιστα έστειλε μήνυμα να προσέχουμε όλοι και να τηρούμε πολύ αυστηρά τα μέτρα. Ο ίδιος επικοινώνησε το βράδυ της Τετάρτης με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Αργότερα ωστόσο έγινε γνωστό ότι ο κ. Ιερώνυμος μπήκε στη ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) του νοσοκομείου.

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερώνυμος, εισήχθη σήμερα στις 7:40 με διάγνωση Covid και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου υποβάλλεται και σε εξετάσεις. Σύντομα θα ακολουθήσει νεότερο ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ξεχωριστό ενδιαφέρον ωστόσο έχει ότι ο κ. Ιερώνυμος είχε συναντηθεί κατ’ ιδίαν στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή μόλις το περασμένο Σάββατο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (εδώ). Ηταν μια συνάντηση από την οποία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών βρισκόταν από την περασμένη εβδομάδα σε καραντίνα ακριβώς επειδή είχαν καταγραφεί πολλά (τουλάχιστον έξι) περιστατικά μολύνσεων μεταξύ των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Αλλά όπως διαβεβαίωσαν από την Αρχιεπισκοπή, την Παρασκευή πριν δηλαδή από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, είχε υποβληθεί σε τεστ και είχε βγει αρνητικό. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης υποβάλλεται σε συχνά τεστ Covid-19 και ήταν αρνητικό πριν από το ταξίδι του στο Αμπου Ντάμπι.

Στις εύλογες απορίες αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα και πώς ο κ. Ιερώνυμος έκανε επαφές ενώ βρισκόταν σε καραντίνα, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, επέμεινε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ακολούθησε τα προβλεπόμενα, ότι ένιωσε συμπτώματα της ασθένειας το απόγευμα της Δευτέρας και υποβλήθηκε σε τεστ που βρέθηκε θετικό την Τρίτη. Βέβαια, είναι γνωστό ότι τα συμπτώματα εμφανίζονται δύο με τρεις μέρες αφού κάποιος προσβληθεί από τον ιό, με συνέπεια τα ερωτήματα για το πώς ο Αρχιεπίσκοπος δεν έμεινε σε καραντίνα και αν ήταν ήδη μεταδοτικός κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό το Σάββατο (δύο μέρες πριν νιώσει τα συμπτώματα), παραμένουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε σχετικά:

«Η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πρίν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας». 

Η Ελλάδα βιώνει μια έξαρση της επιδημίας, καθώς μόλις σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν την Τετάρτη 3.209 κρούσματα κορονοϊού και 60 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Οι δε διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ έφτασαν τους 480!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...