266
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, υπό το βλέμμα του Παναγιώτη Πικραμμένου (αριστερά) και του Κώστα Σκανδαλίδη | INTIMENEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκλογές τον Απρίλιο; Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Κουτσούμπα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2023, 10:51
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, υπό το βλέμμα του Παναγιώτη Πικραμμένου (αριστερά) και του Κώστα Σκανδαλίδη
|INTIMENEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκλογές τον Απρίλιο; Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Κουτσούμπα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2023, 10:51

Ολοι συζητούν για εκλογές τον Απρίλιο. Ακόμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά για εκλογές τον Απρίλιο και φαίνεται ότι το μόνο που απομένει είναι να τις ανακοινώσει.

Χαρακτηριστικά τα όσα συζητήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο την Πρωτοχρονιά, όπου ο Πρωθυπουργός και άλλοι πολιτικοί παραβρέθηκαν για τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο περιθώριο της επίσκεψης στο Προεδρικό, ο κ. Μητσοτάκης είχε μια σύντομη συνομιλία με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος ρώτησε τον Πρωθυπουργό αν έχει αποφασίσει για την ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν φέρεται ότι του απάντησε πως «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά». Οταν ο κ. Κουτσούμπας επέμεινε και ρώτησε «πότε ακριβώς;», έλαβε την εξής χαρακτηριστική απάντηση από τον Πρωθυπουργό:

«Μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε».

Βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να αποσυνδέσει την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα έρθει νωρίτερα κατά ένα μήνα –δηλαδή την 1η Απριλίου– με τις εκλογές –ο Πρωθυποργός εξήγησε στους δημοσιογράφους πως η επιλογή του αυτή ενέχει το στοιχείο ότι τον Απρίλιο αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο.

Ωστόσο η στοιχομυθία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ ταιριάζει με τα σενάρια που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και κάνουν λόγο για σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη με άξονα να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές όχι στο τέλος της τετραετίας, αλλά στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, ώστε οι δεύτερες κάλπες που αναμένεται να προκύψουν λόγω ακυβερνησίας της απλής αναλογικής να στηθούν στα τέλη Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...