191
Το σύνολο των εργαζομένων στο μουσείο και τους λοιπούς χώρους θα υποβληθεί σε ελέγχους από ειδικούς του ΕΟΔΥ | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκλεισε λόγω κρούσματος κορονοϊού η Στοά του Αττάλου στην Αρχαία Αγορά

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 17:55
Το σύνολο των εργαζομένων στο μουσείο και τους λοιπούς χώρους θα υποβληθεί σε ελέγχους από ειδικούς του ΕΟΔΥ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκλεισε λόγω κρούσματος κορονοϊού η Στοά του Αττάλου στην Αρχαία Αγορά

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 17:55

Κλειστό για 14 ημέρες, λόγω κρούσματος κορονοϊού, θα παραμείνει το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για εργαζόμενη, «ως προσωπικό καθαριότητας, στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Αγοράς, της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης Αδριανού», η οποία ειδοποίησε την υπηρεσία της, την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, ότι κατόπιν ειδικής εξέτασης σε δημόσιο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Τελευταία εργάσιμη ημέρα της υπαλλήλου ήταν η Τρίτη 4 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους προϊσταμένους της, η συγκεκριμένη υπάλληλος προσβλήθηκε από τον ιό, παρότι «τηρούσε με ιδιαίτερη σχολαστικότητα όλα τα δέοντα μέτρα ασφαλείας και καθαριότητας».

Κατόπιν τούτων, το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες. Την Τρίτη θα γίνει απολύμανση, τόσο στο μουσείο, όσο και σε όλους τους χώρους (τουαλέτες, φυλάκια κ.λπ.), ενώ το σύνολο των εργαζομένων στους ανωτέρω χώρους θα υποβληθεί σε ελέγχους από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, οι οποίοι θα δώσουν και τις αναγκαίες οδηγίες για τα περαιτέρω.

Οι ανοιχτοί χώροι, διευκρινίζεται, θα λειτουργούν κανονικά με αποκλεισμό –όταν χρειάζεται– των σημείων, στα οποία θα γίνονται οι απολυμάνσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...