204
Συνεργείο καθαρίζει τις λάσπες σε δρόμο στο Μπούρτζι | ΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Εισαγγελέας για τη φονική καταστροφή στην Εύβοια

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 16:15
Συνεργείο καθαρίζει τις λάσπες σε δρόμο στο Μπούρτζι
|ΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Εισαγγελέας για τη φονική καταστροφή στην Εύβοια

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 16:15

Εισαγγελική έρευνα για αδικήματα, ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ.Προκοπίου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη φονική καταστροφή στην Εύβοια, που κόστισε τη ζωή οκτώ ανθρώπων – ανάμεσά τους και ενός βρέφους.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, με εντολή του κ. Προκοπίου ανοίγει διπλή έρευνα – μία από την Πυροσβεστική για παραλείψεις και λάθη στους χειρισμούς που έγιναν και μία από πταισματοδίκη για τυχόν αυθαίρετες δομήσεις και παράνομες επιχωματώσεις στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα.

Με την πρώτη παραγγελία του προς το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Χαλκίδας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας ζητεί να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή», καθώς και άλλα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα που ενδεχομένως προκύψουν.

Με τη δεύτερη κατεπείγουσα παραγγελία, ο εισαγγελικός λειτουργός καλεί τον πταισματοδίκη Χαλκίδας να αναζητήσει τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών σχετίζεται με τους θανάτους των οκτώ πολιτών.

Κατά τις ίδιες πηγές, με εντολή του κ. Προκοπίου, την Τρίτη στις πληγείσες περιοχές θα μεταβεί ο αντεισαγγελέας Χαλκίδας, συνοδευόμενος από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, προκειμένου να  διενεργήσει αυτοψία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...