206
Οι εικόνες ντροπής με τους πρόσφυγες από το Ιράκ να κοιμούνται στην πλατεία Αριστοτέλους | INTIMEnews

Εισαγγελέας για την κακοδιαχείριση κονδυλίων στο Μεταναστευτικό

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2018, 15:22
Οι εικόνες ντροπής με τους πρόσφυγες από το Ιράκ να κοιμούνται στην πλατεία Αριστοτέλους
|INTIMEnews

Εισαγγελέας για την κακοδιαχείριση κονδυλίων στο Μεταναστευτικό

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2018, 15:22

Την παρέμβαση της Eισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα σχετικά με την κακοδιαχείριση των κονδυλίων που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού.

Συγκεκριμένα η  εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου έδωσε παραγγελία στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρoυδάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

Η έρευνα διατάχθηκε σε συνέχει των δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μεταξύ των οποίων και η συνέντευξη του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου.

Στη συνέντευξή του ο στρατηγός εν αποστρατεία είχε αναφερθεί σε ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τις εμπλεκόμενος κρατικές υπηρεσίες -συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

Αντιδρώντας σε όσα ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε κάνει λόγο για «ψεύδη», δεσμευόμενος ότι «θα κινηθούν σε βάρος του (στρατηγού ε.α.) οι δέουσες νομικές διαδικασίες για πόσα ψευδώς αναφέρει». Προανήγγειλε, μάλιστα, την αποπομπή του με το επιχείρημα ότι «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...