401
Σαλβίνι και Λεπέν με χαμόγελα κατά της ΕΕ | Facebook

Σε συμπληγάδες πιέσεων τα ιταλικά ομόλογα ενώ ο Σαλβίνι βλέπει Λεπέν

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2018, 13:33
Σαλβίνι και Λεπέν με χαμόγελα κατά της ΕΕ
|Facebook

Σε συμπληγάδες πιέσεων τα ιταλικά ομόλογα ενώ ο Σαλβίνι βλέπει Λεπέν

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2018, 13:33

Με τα ιταλικά ομόλογα σε νέο κλοιό πιέσεων, με το που άνοιξαν οι αγορές, και περίπου μία εβδομάδα πριν από την επανεξέταση του προσχεδίου του ιταλικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν, ο Ματέο Σαλβίνι υποδέχθηκε στη Ρώμη την Μαρίν Λεπέν, σε μία ακόμη επιδεικτική κίνηση έναντι των Βρυξελλών.

Καθώς η σύγκρουση Ρώμης – Βρυξελλών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρέθηκε για πρώτη φορά μετά το 2014 στο 3,55%, την ώρα που οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Μιλάνου υποχωρούσαν σε χαμηλό έτους.

Το δίδυμο Ντι Μάιο – Σαλβίνι ωστόσο δεν δείχνει να πτοείται. Μετά το ξεκάθαρο μήνυμα του επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων ότι «η Ευρώπη των γραφειοκρατών» τελειώνει σε έξι μήνες (με τον σεισμό που, όπως είπε, θα συμβεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου), ήταν σειρά του ηγέτη της Λέγκας «να μπει στο μάτι» των Βρυξελλών, υποδεχόμενος μετά βαΐων και κλάδων την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, στην ιταλική πρωτεύουσα (δείτε κάτω το βίντεο).

In diretta da Roma con Marine Le Pen, state con noi!

Geplaatst door Matteo Salvini op Maandag 8 oktober 2018

«Η σημερινή Ευρώπη αντιτάσσεται στους λαούς με απειλές που έχουν καταστροφικά αποτελέσματα (…). Φτάνει να δούμε τη μαζική μετανάστευση, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης και των μισθών», τόνισε η αρχηγός των γάλλων ακροδεξιών και κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυταρχισμό.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μία ιστορική στιγμή, είπε η Μαρίν Λεπέν στην κοινή συνέντευξη με τον Ματέο Σαλβίνι για να υπογραμμίσει: «Γιατί είναι η Ιστορία -με το Ι κεφαλαίο- που θα δημιουργηθεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου, από τις οποίες θα αναδειχθεί η Ευρώπη των Εθνών, του σεβασμού και της προστασίας του πολίτη, για όσα δηλαδή παλεύουμε εδώ και χρόνια μαζί με τον Ματέο».

Από την πλευρά του, ο Σαλβνίνι επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι περιμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει τον ιταλικό προϋπολογισμό που όπως σημείωσε «βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη από στήριξη και αξιοπρέπεια».

Με την Μαρίν, είπε, «μοιραζόμαστε την ίδια ιδέα για μια Ευρώπη της αγροτιάς, της εργασίας και της μάχης κατά της μετανάστευσης». «Είμαστε κατά των εχθρών της Ευρώπης, του (Ζαν Κλοντ) Γιούνκερ και του (Πιερ) Μοσκοβισί», συμπλήρωσε συνεχίζοντας την επίθεσή του στους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Οι Ιταλοί εξακολουθούν να βάζουν σε δοκιμασία την αποφασιστικότητα της ΕΕ», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της Danske Bank A/S, Γενς Πέτερ Σόρενσεν, σημειώνοντας ότι «εάν καμία από τις δύο πλευρές, είτε η ΕΕ είτε η Ιταλία δεν κάνουν πίσω, τα ομόλογα θα συνεχίσουν να σκαρφαλώνουν». Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία ότι «θα βρεθεί ένας συμβιβασμός έστω και αν αυτό φαίνεται δύσκολο προς το παρόν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...