422
|

Εικόνες καταστροφής στην βόρεια Εύβοια: Πλημμύρισαν σπίτια, χείμαρροι οι δρόμοι

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 15:50

Εικόνες καταστροφής στην βόρεια Εύβοια: Πλημμύρισαν σπίτια, χείμαρροι οι δρόμοι

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 15:50

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται την Τετάρτη στη βόρεια Εύβοια, λόγω της κακοκαιρίας Elias που χτύπησε το νησί από τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, κλειστά είναι τα σχολεία στον δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Επίσης, τοπικά μέσα ανέφεραν ότι έκλεισε ο δρόμος στο Δερβένι λόγω κατολισθήσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με το το evima, η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι, όπου υπερχείλισε o ποταμός της περιοχής. Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο τοπικό μέσο, ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου που είναι και ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να φύγει πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στο Κυμάσι, μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες».

Και στην περιοχή της Λίμνης οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει, ιδιαίτερα στις Ροβιές, καθώς φούσκωσε και το ποτάμι που περνάει μέσα από το χωριό, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να πλημμυρίσουν πάνω από 40 σπίτια. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες να βοηθήσουν τους κατοίκους καθώς αρκετοί είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σε πολλές περιοχές καταγράφονται και διακοπές ρεύματος.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας. Χείμαρροι έχουν ξεχειλίσει, έχουν περάσει μέσα από τον οικισμό με συνέπεια να παραμένουν εγκλωβισμένοι αρκετοί άνθρωποι. Ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία, δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, όπως επίσης και τα δέντρα που έχουν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην περιοχή

Ενισχυμένες με ειδικές ομάδες (ΕΜΟΔΕ, ΕΜΑΚ) από τη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα είναι όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοιας. Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοιας επιχειρούν από το πρωί στο βόρειο τμήμα του νησιού το οποίο πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα στη Βόρεια Εύβοια έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπου έχει χρειαστεί, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρουν πολίτες από πλημμυρισμένους υπαίθριους χώρους και σπίτια σε ασφαλή σημεία, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν 28 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, μια ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...