292
Το Tesla και ο… οδηγός του βρίσκονται πλέον στον Άρη σε ένα πραγματικά εκπληκτικό ταξίδι που επιβεβαιώνει την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού που μπορεί να στέλνει πλέον ακόμη και αυτοκίνητα σε άλλους πλανήτες | Teslarati

Εφτασε στον Αρη το αυτοκίνητο του Ελον Μασκ

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 14:08
Το Tesla και ο… οδηγός του βρίσκονται πλέον στον Άρη σε ένα πραγματικά εκπληκτικό ταξίδι που επιβεβαιώνει την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού που μπορεί να στέλνει πλέον ακόμη και αυτοκίνητα σε άλλους πλανήτες
|Teslarati

Εφτασε στον Αρη το αυτοκίνητο του Ελον Μασκ

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 14:08

Ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής αμερικανός μεγιστάνας και οραματιστής Ελον Μασκ επινοεί συνεχώς διαφόρων ειδών επικοινωνιακά τεχνάσματα για να συντηρεί τα φώτα της δημοσιότητας γύρω από τον ίδιο και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Αλλά εδώ δεν είναι μόνο επικοινωνία, είναι και φαντασία, όνειρο, μια εικονογράφηση του ανθρώπου που κατακτά το Διάστημα.

Και αυτή είναι η περίπτωση του Tesla Roadster, μια από τις πιο ευφάνταστες και πετυχημένες κινήσεις που έκανε ο Μασκ, όταν αποφάσισε πριν δύο χρόνια να εκτοξεύσει στο Διάστημα ενός μοντέλου της αυτοκινητοβιομηχανίας του, της περίφημης Tesla.

Ως γνωστόν στον επιχειρηματία ανήκει και η μεγαλύτερη ιδιωτική διαστημική εταιρεία, η Space X, την οποία ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε για να υλοποιήσει την φαινομενικά «τρελή ιδέα» του. Τον Φεβρουάριο του 2018 ένα Tesla Roadster όπου στην θέση του οδηγού βρισκόταν μια φουσκωτή κούκλα αστροναύτη εκτοξεύτηκε στο Διάστημα σε ένα πραγματικά ξεχωριστό χάπενινγκ που παρακολουθούσαν ζωντανά εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Έχοντας πετύχει απόλυτα τον βασικό του στόχο, δηλαδή την διαφήμιση της αυτοκινητοβιομηχανίας, έμενε να διαπιστωθεί αν το εγχείρημα θα πετύχει και το τεχνολογικό της μέρος που ήταν να ταξιδέψει το αυτοκίνητο στον Άρη. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Livescience το Tesla στις αρχές Οκτωβρίου βρισκόταν σε απόσταση περίπου τεσσάρων εκατ. χλμ. μακριά από τον Κόκκινο Πλανήτη και περιμένουμε τα νεότερα δεδομένα για να μάθουμε αν πλησίασε περισσότερο ώστε να τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτόν.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι διαστημικές συνθήκες έχουν προκαλέσει φθορές στο όχημα και πιο συγκεκριμένα υπάρχει σε εξέλιξη ταχεία αποσύνθεση ορισμένων υλικών από τα οποία αποτελείται (οργανικά, ελαστικά, πλαστικά, ανθρακονήματα) με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να… συρρικνώνεται. Η διαδικασία αποσύνθεσης του αυτοκινήτου αναμένεται να διαρκέσει μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες έτη αν στο μεταξύ δεν συγκρουστεί με κάποιο από τους αμέτρητους διαστημικούς βράχους που κυκλοφορούν στο ηλιακό μας σύστημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News