347
Η Ανγκελα Μέρκελ (με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο πλάι της) στο φεστιβάλ όπερας του Μπαϊρόιτ, τον Ιούλιο. Ο λογαριασμός για τα μαλλιά και το μέικαπ εστάλη στο Βερολίνο | EPA/RONALD WITTEK

€55.000 για χτένισμα και μακιγιάζ έχει χρεώσει η συνταξιούχος Μέρκελ την καγκελαρία από το 2022

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2023, 13:05
Η Ανγκελα Μέρκελ (με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο πλάι της) στο φεστιβάλ όπερας του Μπαϊρόιτ, τον Ιούλιο. Ο λογαριασμός για τα μαλλιά και το μέικαπ εστάλη στο Βερολίνο
|EPA/RONALD WITTEK

€55.000 για χτένισμα και μακιγιάζ έχει χρεώσει η συνταξιούχος Μέρκελ την καγκελαρία από το 2022

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2023, 13:05

Η Ανγκελα Μέρκελ μπορεί να έχει αποχωρήσει από την καγκελαρία από τον Δεκέμβριο του 2021, όμως η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να πληρώνει για τον κομμωτή και τη μακιγιέζ της.

Το ποσό που έχει ξοδέψει η κυβέρνηση για τα μαλλιά και το μακιγιάζ της πρώην καγκελαρίου σε αυτό το διάστημα ανέρχεται στα 55.000 ευρώ, σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε η Tagesspiegel, η οποία κατέθεσε σχετικό αίτημα βάσει του νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης.

Η Μέρκελ δεν έχει κρατήσει τον μακιγιέρ που χρησιμοποιούσε όσο ήταν καγκελάριος, αλλά τώρα συνεργάζεται με μια γυναίκα, η οποία εργάζεται επίσης ως σχεδιάστρια μόδας, με έδρα το Βερολίνο.

Η καγκελαρία πληρώνει για τα μαλλιά της Μέρκελ και το μακιγιάζ της τόσο για δημόσιες όσο και για ιδιωτικές συναντήσεις.

Ο σχετικός λογαριασμός για το 2022 ανήλθε στα 37.780 ευρώ, ενώ το 2023, έχει ήδη «γράψει» 17.200 ευρώ.

«Η ανάληψη του κόστους συνδέεται με την εκτέλεση των συνεχιζόμενων επίσημων καθηκόντων -ανεξάρτητα από το αν είναι δημόσια ή ιδιωτικά», απάντησε η γερμανική καγκελαρία σε ερώτημα της Tagesspiegel.

Η αύξηση του κόστους των υπηρεσιών κομμωτηρίου και μακιγιάζ των κυβερνητικών αξιωματούχων δεν έχει μείνει ασχολίαστη στο παρελθόν, με τον πρόεδρο της Ένωσης Φορολογουμένων, Ράινερ Χολζνάγκελ, να λέει ότι το κόστος θα πρέπει να «μειωθεί στο ελάχιστο και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να καταβάλλεται ιδιωτικά».

Και όποιος νομίζει ότι ο Ολαφ Σολτς ξοδεύει λιγότερα για την εμφάνισή του, ας ρίξει μία ματιά στα ποσά που παραθέτει το δημοσίευμα. Μέχρι στιγμής φέτος, ο γερμανός καγκελάριος και εκπρόσωποι της καγκελαρίας, έχουν δαπανήσει 21.808 ευρώ για έξοδα χτενίσματος και μακιγιάζ, ενώ το 2022, ανήλθαν στα 39.910 ευρώ.

Μάλιστα, τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης Σολτς, τα έξοδα για τους φωτογράφους, τους κομμωτές και τους μακιγιέρ εκτοξεύτηκαν σε σχέση με την κυβέρνηση Μέρκελ: 1,5 εκατ. ευρώ (!) το 2022, αύξηση κατά 80% σε σχέση με το 2021, τον τελευταίο χρόνο στην εξουσία της πρώην καγκελαρίου.

Ανάλογα επικριτικά σχόλια ακούγονται και στη Βαυαρία, όπου ο εκεί πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ, έγινε πρωτοσέλιδο όταν αναφέρθηκε ότι το γραφείο του είχε ξοδέψει σχεδόν 180.000 ευρώ σε φωτογράφους μόνο το 2022. Κι αυτό μάλιστα, ήταν επιπλέον των 36.000 ευρώ τον χρόνο για έναν μόνιμα απασχολούμενο φωτογράφο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...