457
Αυξάνει τα ποσοστά της η Νέα Δημοκρατία στη νέα δημοσκόπηση της Alco | ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Δημοσκόπηση Alco: Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2022, 22:09
Αυξάνει τα ποσοστά της η Νέα Δημοκρατία στη νέα δημοσκόπηση της Alco
|ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Δημοσκόπηση Alco: Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2022, 22:09

Τη σημαντική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ακόμη μία δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από την Alco, στον απόηχο και της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, η οποία φαίνεται πως αποτιμήθηκε θετικά. H έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στο Open τη Δευτέρα το βράδυ, διεξήχθη το διάστημα 23 – 28 Μαΐου σε δείγμα 1.000 ατόμων από όλη την Ελλάδα (σ.σ. ο πρωθυπουργός επέστρεψε στη χώρα στις 19 Μαΐου).

Στην πρόθεση ψήφου, λοιπόν, η ΝΔ ανέβηκε στο 31,1% (έναντι 30,6% στην προηγούμενη μέτρηση), ευρισκόμενη 8,5 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκέντρωσε 22,6% (έναντι 22,5%). Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,7% (έναντι 13%), ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3% (έναντι 6%), η Ελληνική Λύση με 4,6% (έναντι 4,1%) και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Αξίζει να αναφερθεί πως το άνοιγμα της «ψαλίδας» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγραφεί, νωρίτερα αυτό τον μήνα, και από τις εταιρείες GPO (στο 8,9% η διαφορά), Marc (στο 9,9%) και Metron Analysis (8,2%).

Στη σχετική με το επίσημο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ερώτηση «εκτιμάτε ότι η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν και η ομιλία στο Κογκρέσο βοηθούν πολύ, αρκετά, λίγο, ή καθόλου την ασφάλεια της χώρας μας;», οι πολίτες απαντούν κατά 30% «αρκετά», 16% «πολύ» και 14% «λίγο». «Καθόλου» δε βοήθησε το ταξίδι στις ΗΠΑ για μία μειοψηφία της τάξης του 29%.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;» οι ερωτηθέντες απάντησαν πως εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 36%. Ακολουθεί ο «κανένας» με 32% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τρίτος, με 25%.

Εξάλλου, στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας συγκαταλέγεται η ανησυχία των Ελλήνων για την ακρίβεια, με το 42% των ερωτηθέντων να σημειώνουν ότι τους τελευταίους μήνες η οικογένειά τους έχει περιορίσει αρκετά την κατανάλωση βασικών αγαθών ενώ το 17% απαντά ότι την έχει περιορίσει «πολύ».

Επιπλέον, η ακρίβεια είναι ένα από τα θέματα που θα κρίνει την ψήφο των πολιτών με το 27% να δηλώνει ότι θα παίξει «πολύ μεγάλο» ρόλο στην εκλογική του συμπεριφορά – για το 35% οι ανατιμήσεις επίσης παίζουν «μεγάλο ρόλο» ενώ μόνο το 16% και 15% των ερωτηθέντων απάντησαν «μικρό ρόλο» και «πολύ μικρό ρόλο».

Την ίδια ώρα, πάντως, οι ερωτηθέντες εκτιμούν σε ποσοστό 33% ότι η οικονομική τους κατάσταση θα ήταν χειρότερη αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα 34% λέει ότι η κατάσταση θα ήταν ίδια. Ένα 21% εμπιστεύεται την αξιωματική αντιπολίτευση στη θεματική που αναδείχθηκε ως βαρύνουσας σημασίας για τους πολλούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...