185
Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την αποφυλάκισή του στις 14 Ιουλίου | IntimeNews

Λιγνάδης: Εφεση από την Εισαγγελία Εφετών κατά μιας αθώωσης και των ποινών

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2022, 16:19
Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την αποφυλάκισή του στις 14 Ιουλίου
|IntimeNews

Λιγνάδης: Εφεση από την Εισαγγελία Εφετών κατά μιας αθώωσης και των ποινών

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2022, 16:19

Στην άσκηση έφεσης στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση Λιγνάδη προχώρησε η Εισαγγελία Εφετών το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου από την kathimerini.gr, η εισαγγελέας εφετών άσκησε έφεση για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του καταδικασμένου σε 12 έτη κάθειρξης σκηνοθέτη για έναν από τους τρεις καταγγέλλοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας κρίνει ότι προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, τους μάρτυρες και τη μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή ότι η πράξη έχει τελεστεί.

Ωστόσο, η κυρία Χαλβά προχώρησε στην άσκηση έφεσης και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον σκηνοθέτη για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάστηκε. Η εισαγγελέας θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Μετά την άσκηση της έφεσης ο Δημήτρης Λιγνάδης θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, ενώ μέχρι τότε θα παραμένει ελεύθερος, καθώς η άσκηση της έφεσης δεν επηρεάζει το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...