189
Ο 22χρονος τη στιγμή που έχει ανέβει στον στύλο απέναντι από το κτίριο της Βουλής | Aris Oikonomou / SOOC

Δικογραφία σε βάρος του 22χρονου που ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 12:55
Ο 22χρονος τη στιγμή που έχει ανέβει στον στύλο απέναντι από το κτίριο της Βουλής
|Aris Oikonomou / SOOC

Δικογραφία σε βάρος του 22χρονου που ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 12:55

Τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του 22χρονου Παλαιστινίου που ανέβασε σε κολόνα ηλεκτροδότησης, απέναντι από τη Βουλή, την παλαιστινιακή σημαία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα, ανακοίνωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο 22χρονος ταυτοποιήθηκε και προσήχθη την Τρίτη.

«Η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον, δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων», ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Αντιπαράθεση για το περιστατικό με τη σημαία στο Σύνταγμα –αλλά και την απόφαση αναβολής της αλλαγής της Προεδρικής Φρουράς λόγω του συλλαλητηρίου υπέρ των Παλαιστινίων– είχαν τη Δευτέρα (εδώ) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ:

Πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, ταυτοποιήθηκε και προσήχθη 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...