181
Ο αδικοχαμένος σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος | ΓΕΑ

Διάβασαν το «μαύρο κουτί» του Μιράζ – Τι προκάλεσε την πτώση του Γιώργου Μπαλταδώρου

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2018, 09:54
Ο αδικοχαμένος σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος
|ΓΕΑ

Διάβασαν το «μαύρο κουτί» του Μιράζ – Τι προκάλεσε την πτώση του Γιώργου Μπαλταδώρου

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2018, 09:54

Τα πρώτα στοιχεία από την ανάλυση στον καταγραφέα πτήσης, το μαύρο κουτί, του Μιράζ 2000 του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου έχουν στη διάθεση τους οι γάλλοι εμπειρογνώμονες που πραγματοποιούν την ανάλυση.

Οπως αναφέρει την Τετάρτη το militaire.gr, οι πρώτες εκτιμήσεις των Γάλλων δείχνουν ότι η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή.

Αυτό επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους 9 μίλια από το αεροδρόμιο της Σκύρου με αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου.

Οι Γάλλοι που εξέτασαν όλα τα στοιχεία του καταγραφέα απέκλεισαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο αεροσκάφος.

Ακόμη αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο που κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία είχαν αφήσει ανοιχτό, δηλαδή της υποξίας (μειωμένης παροχής οξυγόνου προς τον πιλότο) που μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολύ ώρα τα δύο Μιράζ την ημέρα της πτώσης.

Οι έρευνες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους.

Το πόρισμα αναμένεται σύντομα και θα είναι απόρρητο. Η μόνη που μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία της διερεύνησης θα είναι η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου, όπως είχε δεσμευτεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...