371
Ο Γιασάκου Μαετζάουα σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Σελήνη και αναζητεί συνταξιδιώτες | REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Διαστημική παρέα αναζητεί ζάπλουτος Ιάπωνας

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 19:37
Ο Γιασάκου Μαετζάουα σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Σελήνη και αναζητεί συνταξιδιώτες
|REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Διαστημική παρέα αναζητεί ζάπλουτος Ιάπωνας

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 19:37

Παρέα για το ταξίδι που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στην Σελήνη αναζητά ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και οργανώνει ανοικτό διαγωνισμό για να βρει οκτώ άτομα που θα τον συνοδεύσουν.

Ο Γιαζάκου Μαετζάουα ίδρυσε μια πετυχημένη διαδικτυακή εταιρεία μόδας στην Ιαπωνία την οποία πούλησε το 2019 για περίπου 4 δισ. δολάρια και έκτοτε ζει και συμπεριφέρεται ως… σελέμπριτι πραγματοποιώντας συνεχώς διαφόρων ειδών ενέργειες και δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Ανάμεσα στα άλλα είπε κάποια στιγμή στον Ελον Μασκ ότι θέλει να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στο Διάστημα και είναι διατεθειμένος να πληρώσει ότι χρειάζεται για αυτό. Ο Αμερικανός μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας, της Space X, αποδέχτηκε το αίτημα. Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ενός οκταήμερου ταξιδιού στο οποίο ο Μαετζάουα θα φύγει από την Γη, θα κάνει μια βόλτα γύρω από την Σελήνη και θα επιστρέψει στην Γη. To ταξίδι έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2023 και στην συμφωνία προβλέπεται ότι ο ιάπωνας δισεκατομμυριούχος θα έχει και παρέα της δικής του επιλογής.

Από την σύντροφο στους αγνώστους

Αρχικά ο Μαετζάουα ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει μέσω Internet αλλά και ενός ντοκιμαντέρ ένα διαγωνισμό ανεύρεσης μίας συντρόφου στην ζωή η οποία θα ήταν πρόθυμη να τον ακολουθήσει και στο διαστημικό του ταξίδι. Εγκατέλειψε την ιδέα αυτή και ανακοίνωσε ότι θα πάρει μαζί του κάποιους γνωστούς του καλλιτέχνες για να έχει καλή παρέα μαζί του σε αυτή την περιπέτεια.

Ο Ελον Μασκ χαριεντίζεται με τον Μαετζάουα /Yusaku Maezawa (MZ)/Twitter

Στην συνέχεια άλλαξε πάλι γνώμη και όπως υποστηρίζει θέλει να δώσει την ευκαιρία σε όποιον φίλο του Διαστήματος θέλει να τον ακολουθήσει να το κάνει. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters ο ιάπωνας δισεκατομμυριούχος θα οργανώσει έναν διαγωνισμό στον οποίο θα μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε.

O διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 14 Μαρτίου με τους υποψηφίους να στέλνουν αρχικά μια αίτηση στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό.

Οσοι βρεθούν στην λίστα της προεπιλογής θα πρέπει να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και διαδικασίες online συνεντεύξεων στις οποίες θα συμμετέχει και ο Μαετζάουα. Η απόφαση του έχει σίγουρα καλύτερο κοινωνικό πρόσημο από τις προηγούμενες επιλογές του αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι στην πορεία δεν θα αλλάξει πάλι γνώμη για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...