416
Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα απολαμβάνουν την εντυπωσιακή θέα της Γης είτε μέσα από τα ευρύχωρα δωμάτια είτε γευματίζοντας στο εστιατόριο | Voyager Hotel

Το 2027 θα ανοίξει το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 17:50
Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα απολαμβάνουν την εντυπωσιακή θέα της Γης είτε μέσα από τα ευρύχωρα δωμάτια είτε γευματίζοντας στο εστιατόριο
|Voyager Hotel

Το 2027 θα ανοίξει το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 17:50

Ο τομέας του αποκαλούμενου διαστημικού τουρισμού αναπτύσσεται με γρήγορο ρυθμό τα τελευταία χρόνια. Το βάρος σε πρώτη φάση έχει πέσει στην δημιουργία διαστημικών σκαφών με τα οποία θα πραγματοποιούνται μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας τουριστικές πτήσεις έξω από τα σύνορα της Γης. Παράλληλα, οραματιστές επιχειρηματίες αλλά και διάφορες αλυσίδες ασχολούνται με την προοπτική δημιουργίας ξενοδοχειακών μονάδων έξω από την Γη. Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες ιδέες για το πώς πρέπει να είναι ένα διαστημικό κατάλυμα και έχουν παρουσιαστεί διαφόρων ειδών σχέδια, πολλά εκ των οποίων είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά σε περίπτωση που υλοποιούνταν.

Εκείνη που κάνει την αρχή σε αυτό τον τομέα είναι αμερικανική start-up εταιρεία Orbital Assembly που δραστηριοποιείται στον τομέα της δημιουργίας διαφόρων ειδών διαστημικών σταθμών και μονάδων. Αν και ιδρύθηκε πριν από τρία μόλις έτη κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη επενδυτών και τα στελέχη της υποστηρίζουν ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την προσπάθεια κατασκευής ενός διαστημικού ξενοδοχείου. Όπως αναφέρουν, αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το ξενοδοχείο, που ονομάστηκε Voyager Station, θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες το 2027.

Αυτό θα είναι το Voyager Station, το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο που οι κατασκευαστές του ευελπιστούν ότι θα λειτουργήσει σε έξι χρόνια (The Gateway Foundation)
Όλα τα κομφόρ

Η εφημερίδα New York Post σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι το ξενοδοχείο θα μπορεί να φιλοξενήσει 400 άτομα. Θα πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα που δεν θα προσφέρει στους πελάτες της μόνο την μοναδική θέα του πλανήτη αλλά και όλες τις ανέσεις και υπηρεσίες που παρέχουν τα… συμβατικά ξενοδοχεία. Θα διαθέτει θεματικά εστιατόρια, κινηματογραφική αίθουσα, αίθουσα μουσικών εκδηλώσεων, σπα, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες κ.α.

Η εταιρεία για να προσελκύσει επενδυτές δηλώνει ότι με την επένδυση τους καπαρώνουν και ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται όποτε το θελήσουν.

Οι διαστημικές εταιρείες αναμένεται να γίνουν σταθεροί πελάτες του ξενοδοχείου, στέλνοντας εκεί υποψήφιους αστροναύτες για να αποκτήσουν αίσθηση του Διαστήματος και να πραγματοποιούν εκεί και ορισμένα προγράμματα εκπαίδευσης. Η Orbital Assembly ευελπιστεί ότι ενδιαφέρον θα δείξουν και μεγιστάνες που θα θελήσουν να νοικιάζουν σε μόνιμη βάση κάποιες από τις σουίτες του ξενοδοχείου.

Η μονάδα θα ολοκληρώνει μια περιστροφή γύρω από την Γη σε διάστημα 90 λεπτών και στο εσωτερικό της θα μπορούν να αναπαραχθούν με τεχνητό τρόπο συνθήκες έλλειψης βαρύτητας παρόμοιες με αυτές που επικρατούν στην Σελήνη.

Το κόστος για την διαμονή σε αυτό το ξενοδοχείο με θέα την Γη δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News