243
| Nick Paleologos

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο Βορίδης

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 18:45
| Nick Paleologos

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο Βορίδης

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 18:45

Το είχε προαναγγείλει τον περασμένο Φεβρουάριο, το συγκεκριμενοποίησε τώρα. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έκανε και πάλι λόγο για μπόνους παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους, αποδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι το κράτος θα συνεχίζει να πληρώνει υπαλλήλους που δεν θα παράγουν και τόσο…

Ο κ. Βορίδης έκανε τις αναφορές αυτές παρουσιάζοντας τις αλλαγές στον εισαγωγικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), όπου εκπαιδεύονται επιτελικά στελέχη του Δημοσίου (η αναμόρφωση προβλέπεται σε νομοθετική παρέμβαση που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο και θα αφορά την ενίσχυση με επιπλέον γραπτές δοκιμασίες του δεύτερου σταδίου).

Ομως το «ζουμί» ήταν όσα είπε για τις άλλες πρωτοβουλίες του υπουργείου του. Είπε, για παράδειγμα, ότι άμεσα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο Δημόσιο, η οποία -όπως διευκρίνισε- δεν θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή γιατί θα πρέπει προηγουμένως να καταρτιστεί ο κανονισμός για τα προσωπικά δεδομένα και να εκδοθούν οι εγκριτικές αποφάσεις για το ποιες θέσεις προορίζονται για εργασία από απόσταση.

Και έπειτα μίλησε για το μπόνους παραγωγικότητας: έως το τέλος του έτους αναμένεται να έχει νομοθετηθεί ο σχετικός μηχανισμός και θα ακολουθήσει η πιλοτική εφαρμογή– ξεκαθάρισε δε ότι το όφελος για τους παραγωγικούς υπαλλήλους θα είναι πρωτίστως οικονομικό…

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηχανισμός θα τεθεί σε εφαρμογή εφόσον εγκριθεί το σχετικό κονδύλι ύψους 10 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει κατατεθεί στις δράσεις του προγράμματος «Ελλάδα 2.0» που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εμφαση δε θα δοθεί προς τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...