337
«Οι Τούρκοι προσπαθούν να μας αιφνιδιάσουν, αλλά εμείς δεν χαλαρώνουμε ποτέ», λέει στο Protagon στέλεχος του Λ.Σ. | Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή

Μπλόκο από το Λιμενικό στις τουρκικές ακταιωρούς-δουλεμπορικά – Στο στόχαστρο η Λέσβος

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 11:13
«Οι Τούρκοι προσπαθούν να μας αιφνιδιάσουν, αλλά εμείς δεν χαλαρώνουμε ποτέ», λέει στο Protagon στέλεχος του Λ.Σ.
|Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή

Μπλόκο από το Λιμενικό στις τουρκικές ακταιωρούς-δουλεμπορικά – Στο στόχαστρο η Λέσβος

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 11:13

Αλλες πέντε βάρκες με παράνομους μετανάστες επιχείρησαν να οδηγήσουν στα ελληνικά χωριά ύδατα τουρκικές ακταιωροί τη Δευτέρα, σε μία ακόμη απόπειρα που αποδεικνύει ότι οι Τούρκοι έχουν στοχοποιήσει τη Λέσβο, στη νέα αυτή φάση εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού.

Το νέο επεισόδιο σημειώθηκε και πάλι στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου και σύμφωνα με το Λιμενικό, στις λέμβους επέβαιναν συνολικά 220 άτομα.

«Αυτή τη φορά ανταποκρίθηκαν με ηρεμία οι Τούρκοι και τους μάζεψαν», δήλωσε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος που συμμετέχει στην επιχείρηση φύλαξης των συνόρων.

Σημειώνεται ότι εδώ και περίπου έναν μήνα, στην περιοχή έχουν σταλεί ενισχύσεις –προσωπικό και πλωτά μέσα– από άλλα νησιά της χώρας, καθώς έχει γίνει έγκαιρα αντιληπτό ότι η Λέσβος έχει μπει στο στόχαστρο των Τούρκων.

«Θα είμαστε εδώ όσο χρειαστεί», δηλώνει στο Protagon κυβερνήτης περιπολικού του Λιμενικού που επιχειρεί εδώ και εβδομάδες στην οριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας στη Μυτιλήνη.

Στην αντίπερα πλευρά του Αιγαίου, τα τουρκικά μέσα μιλούν για «διάσωση αιτούντων άσυλο» από την τουρκική Ακτοφυλακή, αποκρύπτοντας βέβαια την πρακτική «της συνοδείας» από τις ακταιωρούς, που έχει ωστόσο καταγραφεί σε βίντεο από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Αλγεινή εντύπωση, όμως, προκαλούν και δημοσιεύματα στο εσωτερικό, που περιγράφουν την καθημερινή μάχη που δίνουν τα στελέχη ου Λ.Σ. στο Ανατολικό Αιγαίο έναντι της εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού από την Αγκυρα, ως προσπάθεια «νομιμοποίησης αμφιλεγόμενων πρακτικών αποτροπής ή/και επαναπροώθησης προσφύγων»!

«Δεν είναι δυνατό να θεωρούνται πρόσφυγες αυτοί που συνοδεύονται από τουρκικά πολεμικά πλοία και ακταιωρούς, η Συνθήκη της Γενεύης αναφέρεται σε αυτούς που φεύγουν λόγω κινδύνου, όχι που φεύγουν λόγω υποστήριξης του γειτονικού κράτους», δήλωσε το περασμένο Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης – δήλωση η οποία επίσης έτυχε σκληρής κριτικής από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο.

«Μας είναι αδιάφορο τι λένε – εμείς είμαστε πιστοί στο καθήκον και καθημερινά δίνουμε μάχη για την προστασία των συνόρων και την αποτροπή ενός νέου μεταναστευτικού κύματος υπό την καθοδήγηση των Τούρκων στη Λέσβο και τα άλλα νησιά μας» (τη Χίο, τη Σάμο και την Κω), επαναλαμβάνει υψηλόβαθμο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Ανοιγοκλείνοντας τις ροές, «οι Τούρκοι προσπαθούν να μας αιφνιδιάσουν, αλλά εμείς δεν χαλαρώνουμε ποτέ», είναι το μήνυμα που στέλνει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...