316
Η Σοφία Μπεκατώρου | Intime

Μπεκατώρου: Ολα τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους για μια πιο υγιή Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 19:11
Η Σοφία Μπεκατώρου
|Intime

Μπεκατώρου: Ολα τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους για μια πιο υγιή Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 19:11

Ενα δυνατό και ευθύ μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται σε παρόμοια θέση έστειλε η Σοφία Μπεκατώρου μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Η ολυμπιονίκης στις δηλώσεις της ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον πρόεδρο της ΕΟΕ, πολιτικούς και πολίτες «γιατί με τα μηνύματά σας μού δώσατε μεγάλο κουράγιο για να αποκαλύψω αυτήν την τραυματική εμπειρία που είχα. Η προσπάθεια που έχουμε κάνει με όλους τους έλληνες αθλητές ιστιοπλοϊας αφορά κυρίως στο να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας».

Πρόσθεσε ότι «η προσωπική μου εμπειρία δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης των αθλητών και επειδή θέλουμε να ‘καθαρίσουμε’ το τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό και να προτρέψουμε τα νέα παιδιά να έρθουν να αθληθούν και να μπορούμε άφοβα να βρισκόμαστε μέσα σε αθλητικούς χώρους και μέσα στην κοινωνία μας σε μία υγιή κοινωνία μιλάμε. Kαι μιλάμε ανοιχτά».

«Οπως καταλαβαίνετε δεν ήταν εύκολο να μιλήσω δημόσια για κάτι τόσο τραυματικό», συνέχισε και επισήμανε: «Ωστόσο αφού μίλησα έχοντας εισπράξει τα συναισθήματα από τον κόσμο αλλά και την αγκαλιά της Πολιτείας μπορώ να πω σε κάθε θύμα να φύγει απ’ αυτή τη θέση! Να σπάσει τη σιωπή του, όπου και να βρίσκεται, σε οποιοδήποτε χώρο! Εχουμε τη δυνατότητα να βγούμε νικητές και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα που θέλουμε να έχουμε. Μία υγιή Ελλάδα σε όλες τις μορφές της».

Νωρίτερα τη Δευτέρα η κυρία Μπεκατώρου είχε γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία είχε τονίσει ότι η ολυμπιονίκης είναι «γυναίκα με σπάνιο ήθος και ψυχική δύναμη». Στο πρόσωπό της, συνέχισε η Πρόεδρος, «συναντήθηκα με όλες εκείνες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν, λεκτικά ή σωματικά, που τραυματίστηκαν διά βίου από την ηθική βαναυσότητα της σεξουαλικής επιθετικότητας».

Την Τετάρτη η ολυμπιονίκης θα κληθεί για κατάθεση στην εισαγγελία η οποία ερευνά την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...