663
«Ηλπιζα τα όσα είπα στη Βουλή να ήταν η αρχή για όλους τους αθλητές. Ηταν τελικά και για τη Σοφία, και δυστυχώς δικαιώνομαι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο χρυσός Ολυμπιονίκης | INTIMENEWS

Κακλαμανάκης: «Δεν είναι μόνο η Μπεκατώρου – Εχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 09:46
«Ηλπιζα τα όσα είπα στη Βουλή να ήταν η αρχή για όλους τους αθλητές. Ηταν τελικά και για τη Σοφία, και δυστυχώς δικαιώνομαι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο χρυσός Ολυμπιονίκης
|INTIMENEWS

Κακλαμανάκης: «Δεν είναι μόνο η Μπεκατώρου – Εχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 09:46

Η περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου δεν είναι μεμονωμένη και άλλες κοπέλες έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον εφιάλτη […] «αν κάποιος ψάξει τα πάντα στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, θα βρει πολλά περισσότερα, περισσότερα κι απ’ όσα γνωρίζουν οι αθλητές», υποστήριξε ο χρυσός ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα, Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος είχε καταγγείλει και στο παρελθόν τις πρακτικές της ηγεσίας της ΕΙΟ.

Οπως είπε σε δηλώσεις του στο Μega o Nίκος Κακλαμανάκης, ο ίδιος γνώριζε για τον βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου, καθώς του το είχε αποκαλύψει η ίδια, λίγο μετά την παρέμβασή του στη Βουλή για το αθλητικό νομοσχέδιο τον Νοέμβριο του 2019. Κάλεσε μάλιστα τους αθλητές να είναι ενωμένοι απέναντι στη βία που ασκείται, και εξαπέλυσε και πάλι κατηγορίες κατά της ομοσπονδίας για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας.

Η παθογένεια στους κόλπους της Ομοσπονδίας δεν περιορίζεται στην σεξουαλική κακοποίηση, υποστήριξε, λέγοντας ότι έχει στη διάθεσή του στοιχεία για νέα υπόθεση που θα βγει στη δημοσιότητα.

«Δυστυχώς για εμάς, τα όσα είπα στη Βουλή περί γενικότερης διαφθοράς στην Ομοσπονδία και κατάχρηση εξουσίας, αποδεικνύονται καθημερινά. Όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν επί 30 χρόνια το ακαταλόγιστο, θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Ήλπιζα τα όσα είπα στη Βουλή να ήταν η αρχή για όλους τους αθλητές. Ήταν τελικά και για τη Σοφία, και δυστυχώς δικαιώνομαι», ανέφερε χαρακτηριστικά για το τσουνάμι εξελίξεων που ακολούθησε μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Η ίδια κλίκα ανθρώπων έχει φτάσει στο σημείο όχι απλά προκλητικά να δημιουργούν προβλήματα στους αθλητές, αλλά μέσα από τη συμπεριφορά τους, που φτάνει μέχρι τις ύβρεις, φτάνουν να περιφρονούν και τον ίδιο τον εισαγγελέα. Ισχυρίζονται ότι το βίντεο που κινητοποίησε τον εισαγγελέα ήταν ταξιδιωτικού περιεχομένου. Που μίλησαν οχτώ αθλητές που έχουν καταθέσει τον αγώνα και τον πόνο τους», ισχυρίστηκε ο Ολυμπιονίκης, τονίζοντας ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του από στελέχη της Ομοσπονδίας:

«Εχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου το 1999 και το 2018. Το πρώτο αφορούσε καταγγελία που είχα κάνει για διασπάθιση δημόσιου χρήματος που γινόταν ενόψει Ολυμπιάδας 2004, και το 2018 γιατί είδα κάτι που δεν έπρεπε και αφορά περίπτωση παραδοπιστίας. Δεν θα πω παραπάνω για τη δεύτερη περίπτωση, εμπλέκονται ένοπλες δυνάμεις, όταν θα έχω έτοιμο το βίντεο θα μπούμε σε λεπτομέρειες»

«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπήρχαν άνθρωποι που γνώριζαν για τη Σοφία Μπεκατώρου. Πρόσφατα έχουν εφεύρει την κωλοτούμπα. Όλα αυτά έχουν ξεπεράσει και την ηθική. Είναι ένας στενός κύκλος άνθρωπος που έχουν την εκτελεστική εξουσία. Οι άλλοι αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν γνωρίζουν. Δεν μπορεί να με πείσει κανείς ότι δεν άκουσε, δεν είδε, δεν κατάλαβε», παρατήρησε για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Εμείς», συνέχισε, «πρέπει να έχουμε ψυχική ηρεμία, ώστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δυστυχώς δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τους αθλητές όλου του κόσμου. Είχαμε πόλεμο εσωτερικό. Οι αθλητές που μίλησαν για όλο αυτά στο βίντεο που κυκλοφόρησε ήταν η ελίτ. Τον κύριο που καταγγέλλει η Σοφία Μπεκατώρου τον γνώριζα. Ήξερα ότι είναι ένας άνθρωπος που επιβάλλει».

Στο σημείο αυτό, επικαλέστηκε νέα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για άλλη υπόθεση που θα βγει –όπως είπε– σύντομα στη δημοσιότητα και μίλησε για το τι έρχεται:

«Αυτά που έχουμε αναγγείλει είναι λίγο-πολύ γνωστά. Υπάρχει εισαγγελική έρευνα για την οποία έχουμε δώσει ό,τι στοιχεία έχουμε, υπάρχουν στοιχεία που καταθέτουμε σε ένα φιλμ 20 λεπτών. Η Ομοσπονδία επιδιώκει συσκότιση, αλλά αυτό δεν θα περάσει. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να πάμε μέχρι το τέλος».

Τα είχα πει στον Βασιλειάδη αλλά

Σε άλλη του συνέντευξη, στην ΕΡΤ1, ο κ. Κακλαμανάκης αποκάλυψε ότι όλα αυτά τα είχε πει στον πρώην υφ. Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος του είχε απαντήσει: «Είχα ενημερώσει και τον κ. Βασιλειάδη σε μια συνάντηση – και μου είχε πει “εγώ δεν θέλω να ξέρω και ούτε θέλω να αναφέρεις κάτι για την Ομοσπονδία ξανά, ούτε δημόσια ούτε σε εμένα προσωπικά, αν θέλεις το δίκαιό σου αίτημα, να προπονείς απρόσκοπτα, να γίνει πραγματικότητα”» (στο 4:00 του βίντεο).

Ο κ. Κακλαμανάκης είπε ότι δεν συμφώνησε με αυτό. «Στη ζωή μας καθοριζόμαστε και από τα “ναι” και από τα “όχι” μας καμιά φορά», είπε.