278
Eικόνες δυστοπίας στη Σαγκάη | REUTERS/Aly Song

«Ας ελπίσουμε να μη μας κρύβουν κάτι στη Σαγκάη…»

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2022, 08:50
Eικόνες δυστοπίας στη Σαγκάη
|REUTERS/Aly Song

«Ας ελπίσουμε να μη μας κρύβουν κάτι στη Σαγκάη…»

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2022, 08:50

Εκπληξη και προβληματισμό για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Σαγκάη –όπου εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19– εξέφρασε ο πνευμονολόγος, εντατικολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη, Παναγής Γαλιατσάτος.

«Βρίσκω πολύ περίεργο ό,τι συνέβη στη Σαγκάη. Είμαστε δύο χρόνια τώρα μέσα στην πανδημία. Και η επιστήμη, η έρευνα έχουν φτάσει σε μια στιγμή που ξέρουμε πώς να ζήσουμε με τoν ιό της Covid και ξέρουμε να τον “κρατήσουμε” σαν ένα κρύωμα», παρατήρησε ο πνευμονολόγος στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τις σκληρές εικόνες από το πρωτόγνωρο σε αυστηρότητα lockdown στη Σαγκάη.

Ο κ. Γαλιατσάτος εξέφρασε την ελπίδα να είναι θέμα πολιτισμού αυτά που συμβαίνουν, και όχι η Κίνα να κρύβει μια νέα, σοβαρότερη μετάλλαξη του κορονοϊού.

«Εχουμε εμβόλια, φάρμακα, μάσκες… Αυτά που βλέπουμε στη Σαγκάη, πολλοί γιατροί φίλοι μού λένε ότι είναι πολύ παράξενα… Αυτά τα κάνεις στην αρχή που είχαμε φόβο, δεν ξέραμε τι ήταν ο ιός, τι κακό θα μάς έκανε. Μια υπόθεση είναι ότι έτσι είναι ο πολιτισμός τους, δεν θέλουν ούτε νέα κρούσματα ούτε έναν ασθενή, το έχουμε δει αυτό στην Κίνα πολλές φορές. Η άλλη υπόθεση είναι: μήπως έχει γίνει κάτι που δεν μας το λένε. Δύο χρόνια πριν αυτό είδαμε με την Covid (με ανακοινώσεις) μέσω των γιατρών στο Ιnternet. Μήπως υπάρχει νέα μετάλλαξη και δεν μας το λένε. Ελπίζω να είναι το πρώτο, ο πολιτισμός τους, αλλά είναι πολύ περίεργο, δεν χρειάζονται αυτά, έχουμε τα εργαλεία να ζήσουμε με την Covid», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει:

«Είναι ο πολιτισμός τους ή μήπως κάτι χειρότερο θα βγει; Δεν θέλω να πιστεύω ότι πάλι μας κρύβουν, για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια, κάποιο άλλο μυστικό. Αυτό ελπίζω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...