219
Η Τζασίντα Αρντερν μιλά στους συγκεντρωμένους στη Ρατάνα Πα, φορώντας τον παραδοσιακό μανδύα των Μαορί | EPA/BEN MCKAY

Αρντερν σε Νεοζηλανδούς: Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και την κατανόηση

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 13:18
Η Τζασίντα Αρντερν μιλά στους συγκεντρωμένους στη Ρατάνα Πα, φορώντας τον παραδοσιακό μανδύα των Μαορί
|EPA/BEN MCKAY

Αρντερν σε Νεοζηλανδούς: Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και την κατανόηση

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 13:18

Η Τζασίντα Αρντερν ευχαρίστησε τη χώρα «για την αγάπη και την κατανόηση» που της έδειξε, κατά την τελευταία επίσημη ομιλία της, την Τρίτη, στη διάρκεια μιας παραδοσιακής τελετής Μαορί.

«Από την πλευρά μου, θέλω να γνωρίζετε ότι η εμπειρία μου σε αυτή τη θέση στη Νέα Ζηλανδία και με τους Νεοζηλανδούς υπήρξε μια (εμπειρία) αγάπης, κατανόησης και καλοσύνης», είπε η απερχόμενη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, ντυμένη με έναν παραδοσιακό μανδύα με φτερά των Μαορί.

«Αυτό μου έδειξε η πλειονότητα των Νεοζηλανδών και θέλω να γνωρίζετε ότι αποχωρώ με μια μεγαλύτερη τρυφερότητα για την Αοτεαρόα Νέα Ζηλανδία και τον λαό της σε σχέση με όταν ξεκίνησα και δεν νόμιζα ότι αυτό θα ήταν πιθανό», πρόσθεσε η νεοζηλανδή πολιτικός ευχαριστώντας τον λαό από «τα βάθη της καρδιάς» της.

Αοτεαρόα είναι η ονομασία των Μαορί για τη Νέα Ζηλανδία.

Η Αρντερν ανακοίνωσε την αιφνιδιαστική παραίτησή της από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος και από την πρωθυπουργία, στις 19 Ιανουαρίου, συγκεντρώνοντας πλήθος θετικών σχολίων για το θάρρος, την ειλικρίνεια και την ανθρωπιά της.

Η θητεία της Αρντερν ως πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις 7 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρει ο νυν υπουργός για την πανδημία, Κρις Χίπκινκς, που εξελέγη αρχηγός των Εργατικών και κατά συνέπεια πρωθυπουργός.

Οι γενικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...