220
Δημήτης Βίτσας και Δημήτρης Τζανακόπουλος: από τα κυβερνητικά έδρανα στην τάση «Αριστερό Δίκτυο» | INTIMEnews

«Αριστερό Δίκτυο»: αριστερό μπάσιμο με νέα τάση από Τζανακόπουλο στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 14:59
Δημήτης Βίτσας και Δημήτρης Τζανακόπουλος: από τα κυβερνητικά έδρανα στην τάση «Αριστερό Δίκτυο»
|INTIMEnews

«Αριστερό Δίκτυο»: αριστερό μπάσιμο με νέα τάση από Τζανακόπουλο στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 14:59

Και το όνομα αυτής, «Αριστερό Δίκτυο». Ο λόγος για τη νέα τάση που πήρε επισήμως «σάρκα και οστά» στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει Συνεδρίου, με επικεφαλής τους πρώην υπουργούς Δημήτρη Τζανακόπουλο και Δημήτρη Βίτσα και μέλη στελέχη όπως οι Γιάννης Μπουρνούς, Πέτυ Πέρκα, Κώστας Πουλάκης και Εφη Καλαμαρά, καθώς επίσης τους προερχόμενους από την Νεολαία του κόμματος Κώστα Κάβουρα και Θεόφραστο Βαμβουρέλη.

Η επισημοποίηση της νέας τάσης έρχεται εν μέσω της «επιχείρησης ΠΑΣΟΚ» για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με πλειάδα πασοκογενών στελεχών, που ήδη προκαλεί αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου, από τη λεγόμενη κίνηση των 53+ και όχι μόνο.

Ενδεικτική άλλωστε ήταν η παρουσία του Δημήτρη Βίτσα σε πρόσφατη εκδήλωση των 53 και αντίστοιχα η απουσία εκπροσώπων της νέας τάσης από το «πασοκικό γλέντι» των 120 στο Κάραβελ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Οπως μαρτυρά και το όνομά του, το «Αριστερό Δίκτυο» ναι μεν δεν αντιτίθεται στο εγχείρημα της διεύρυνσης, αρκεί όμως να έχει καθαρά αριστερό πρόσημο και πρόγραμμα.

Επί της διατύπωσης δε, ξεκάθαρη είναι η προτίμηση των ανηκόντων στο «Αριστερό Δίκτυο», στον όρο «διεύρυνση» αντί για «μετασχηματισμό», κάτι που έχουν καταστήσει σαφές στις τελευταίες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων.

Τόσο το κείμενο θέσεων όσο και η κεντρική εκδήλωση της τάσης Τζανακόπουλου – Βίτσα αναμένονται αμέσως μετά τις γιορτές.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...