249
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Κριτική Τσίπρα από τα Τρίκαλα για ελληνοτουρκικά και τον… έρμο Καρανίκα

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 21:37
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Κριτική Τσίπρα από τα Τρίκαλα για ελληνοτουρκικά και τον… έρμο Καρανίκα

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 21:37

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σχολιάζοντας την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δικαιώνουν τον έρμο τον Καρανίκα».

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι στα ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση ακολούθησε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού, ελπίζοντας ότι δεν θα αυξηθούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Όπως είπε, «τα εθνικά θέματα δεν είναι πρόσφορο πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης, όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά. Έκανε σημαία το Μακεδονικό. Αλλά και στα ελληνοτουρκικά είχε σηκώσει την παντιέρα της μικροκομματικής κριτικής. Εγώ θεωρώ πατριωτικό καθήκον να επισημαίνω ότι η πολιτική της αδράνειας δεν είναι καλός σύμβουλος και δεν πρέπει να συσχετίζει η κυβέρνηση τα ελληνοτουρκικά με το Μεταναστευτικό».

«Είπα ότι δεν πρέπει να ακολουθεί πολιτική κατευνασμού, ήπιων τόνων όσον αφορά την παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και στο Αιγαίο, με αντάλλαγμα να μην έχουμε αυξημένες ροές», ανέφερε.

Σχολιάζοντας το θέμα Διαματάρη είπε ότι «δυστυχώς αυτή είναι η παθογένεια του παλαιού πολιτικού συστήματος».

«Είμαι υπέρ της πραγματικής αριστείας, να προχωρούν αυτοί που πραγματικά έχουν τα καλύτερα βιογραφικά και τα περισσότερα προσόντα», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι «μία ακόμη σημαία του κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εξοργιστικό ότι ο Πρωθυπουργός κάλυψε τον Διαματάρη ενώ γνώριζε ότι δεν έχει πτυχίο από το Κολούμπια, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «δικαιώνουν τον έρμο τον Καρανίκα, ο οποίος δεν έγινε ούτε υπουργός, ούτε υφυπουργός, ούτε διοικητής – μετακλητός υπάλληλος στο Μαξίμου ήταν».