238
O Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την προσέλευσή του στην ειδική αίθουσα όπου συνεδρίασε η Προανακριτική | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φινάλε για την Προανακριτική: Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο Παπαγγελόπουλος

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 16:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/06/2020, 18:55
O Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την προσέλευσή του στην ειδική αίθουσα όπου συνεδρίασε η Προανακριτική
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φινάλε για την Προανακριτική: Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο Παπαγγελόπουλος

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 16:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/06/2020, 18:55

Επεισοδιακή ήταν η ακροαματική διαδικασία στην επιτροπή προανακριτικής εξέτασης την Πέμπτη, καθώς ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που εξετάζεται για την καταγγελλόμενη «σκευωρία της Novartis», αποχώρησε μαζί με τους συνηγόρους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και οι συνήγοροί του κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα του κ. Παπαγγελόπουλου, δεδομένου ότι η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά από αιτήματα που είχε υποβάλει το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Κατ’ ουσίαν ο κ. Παπαγγελόπουλος ολοκλήρωσε με αυτόν τον τρόπο την εξέτασή του, ενώ προεξοφλήθηκε το ότι η προανακριτική επιτροπή δεν σκόπευε να προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων, αλλά να ζητήσει προθεσμία για τη σύναξη του πορίσματος που θα υποβληθεί στην Ολομέλεια.

Και όντως, λίγη ώρα αργότερα, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έλαβε παράταση, με απόφαση της Ολομέλειας, ως τις 15 Ιουλίου.

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για την 15η Ιουλίου προκειμένου τα κόμματα να παραδώσουν τις πορισματικές τους θέσεις και αυτές στη συνέχεια να παραδοθούν στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Πηγή της επιτροπής δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η αποδεικτική διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα». Σε ερώτηση ωστόσο αν μπορεί παρόλα αυτά να κατατεθούν νέα αποδεικτικά στοιχεία για τις ερευνώμενες υποθέσεις, η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η γραμματεία της επιτροπής, στην περίπτωση που προσκομιστεί υλικό, δεν μπορεί να μην το παραλάβει. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε τα κόμματα θα ενημερωθούν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα λάβουν υπόψη τους το νέο υλικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...