306
Η Μίρα Ρικαρντέλ σε δημόσια εμφανίση στις αρχές Νοεμβρίου | REUTERS/Jonathan Ernst

Απομακρύνθηκε τελικά η σύμβουλος του Τραμπ μετά την επίπληξη της Μελάνια

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 07:51
Η Μίρα Ρικαρντέλ σε δημόσια εμφανίση στις αρχές Νοεμβρίου
|REUTERS/Jonathan Ernst

Απομακρύνθηκε τελικά η σύμβουλος του Τραμπ μετά την επίπληξη της Μελάνια

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 07:51

Παρά τις αρχικές διαψεύσεις περί αποπομπής, η αναπληρώτρια σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μίρα Ρικαρντέλ εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση της, μία ημέρα αφού η Μελάνια Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι η σύμβουλος «δεν είναι αντάξια της τιμής» να εργάζεται για τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η Ρικαρντέλ «θα συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο του προέδρου, καθώς αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο και μεταβαίνει σε νέο ρόλο στην κυβέρνηση», ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς σε δελτίο Τύπου. Δεν διευκρινίστηκε ποια θα είναι η νέα θέση της Ρικαρντέλ.

Η αποχώρησή της καταγράφεται ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της περασμένης εβδομάδας, φέρεται να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό. Δεδομένο θεωρείται ότι η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν θα πάρει την άγουσα προς αποχώρηση από την κυβέρνηση, ενώ κατά πληροφορίες ούτε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι θα παραμείνει.

Η Ρικαρντέλ, πρώην στέλεχος του υπουργείου Εμπορίου, επελέγη προσωπικά από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον για να γίνει αναπληρώτριά του. Ο Μπόλτον κατέβαλε προσπάθειες στο παρασκήνιο για να αποτρέψει την αποπομπή της Ρικαρντέλ από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, αλλά εντέλει έχασε αυτή τη μάχη, σύμφωνα με δύο αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η διένεξη της Ρικαρντέλ με τη Μελάνια Τραμπ και το προσωπικό της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ ξέσπασε με αφορμή το ταξίδι της Τραμπ στην Αφρική τον Οκτώβριο και τη χρήση κυβερνητικών πόρων για αυτό, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην αμερικανική κυβέρνηση. Η Ρικαρντέλ είχε γίνει διαβόητη διότι συμπεριφερόταν εριστικά και επέπληττε στελέχη του προσωπικού του Λευκού Οίκου.

Το γραφείο της Πρώτης Κυρίας προχώρησε την Τρίτη στην εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση να δώσει στη δημοσιότητα την ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά απαίτησε η Ρικαρντέλ να αποπεμφθεί. Αν και παραδοσιακά οι Πρώτες Κυρίες είναι γνωστό πως ασκούν συχνά πίεση στους συζύγους τους για κάποιες κρατικές υποθέσεις, σπανίως -αν όχι ποτέ- εκδίδουν ανακοινώσεις για αυτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...