316
Βέβαιος ότι η εντολέας του θα επιστρέψει πολύ σύντομα στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, ο συνήγορος της Εύας Καϊλη΄, Μιχάλης Δημητρακόπουλος | INTIMEnews

Από βδομάδα η επιστροφή Καϊλή στην Ευρωβουλή;

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2023, 15:34
Βέβαιος ότι η εντολέας του θα επιστρέψει πολύ σύντομα στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, ο συνήγορος της Εύας Καϊλη΄, Μιχάλης Δημητρακόπουλος
|INTIMEnews

Από βδομάδα η επιστροφή Καϊλή στην Ευρωβουλή;

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2023, 15:34

Ημέρα επιστροφής στην καθημερινότητα χαρακτήρισε ο εκ των συνηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δηματρακόπουλος, την εφαρμογή της απόφασης να αφαιρεθεί το «βραχιολάκι» παρακολούθυησης από την κατηγορούμενη για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargete, ευρωβουλευτή και αμέσως έθεσε τον νέο στόχο: αυτόν την επιστροφής της στα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Μετά από έξι μήνες σήμερα η Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη και μπορεί να βγει από το σπίτι της», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος με αφορμή την επίσημη παράδοση του εξοπλισμού ηλεκτρονικής επιτήρησης που έφερε η καθαιρεθείσα αντιπρόεδρος του ΕΚ μετά την αποφυλάκιση της.

Και όπως έκανε γνωστό, τη Δευτέρα η ευρωβουλευήτς θα υποβάλει αίτηση στα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να της επιτραπεί να επιστρέψει στα καθήκοντα της και να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του.

Εκτίμησή του μάλιστα, ήταν ότι σε μία εβδομάδα από την υποβολή της αίτησης, η Εύα Καϊλή θα επιστρέψει στην Ευρωβουλή.

«Σήμερα η κ. Καιλή επιστρέφει στην καθημερινότητα της», αναφώνησε ο κ. Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας ότι η εντολέας του μπορεί πλέον να πάει βόλτα με την κόρη της ή να πάει στο σούπερ μάρκετ.

Για ακόμη μία φορά εξάλλου, επανέλαβε ότι η ίδια δηλώνει αθώα, ισχυριζόμενος ότι στη φαρέτρα των δικηγόρων της έχουν προστεθεί στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν εμπλέκεται σε τίποτα από  όσα της καταλογίζονται στη δικογραφία των βελγικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022 για την υπόθεση διαφοράς στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και παρέμεινε στην φυλακή ως τις 14 Απριλίου 2023, οπότε αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Με απόφαση της, η Εισαγγελία των Βρυξελλών έκρινε ότι πρέπει να της επιβληθούν περιοριστικοί όροι, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο χωρίς άδεια από τις δικαστικές αρχές και η παραμονή της στην δηλωθείσα οικία κατοικίας της στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα της απαγορεύεται να έρθει σε επαφή με άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι εν λόγω περιοριστικοί όροι τέθηκαν σε ισχύ από τις 25 Μαΐου και λήγουν στις 25 Αυγούστου 2023, εκτός εάν αποφασιστεί η παράταση ή η τροποποίησή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...