968
Η μικρή Βαλεντίν |

Από το Παγκράτι στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν – Μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 18:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/02/2020 20:00
Η μικρή Βαλεντίν
|

Από το Παγκράτι στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν – Μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 18:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/02/2020 20:00

Μετανιωμένος δήλωσε ο πατέρας της επτάχρονης Βαλεντίν, ο οποίος είχε μεθοδεύσει την εξαφάνισή της τα περασμένα Χριστούγεννα, καταγγέλλοντας ψευδή στοιχεία στην Αστυνομία. Η υπόθεση όμως περιπλέκεται, καθώς την ώρα που ο ίδιος απολογείτο στην Ευελπίδων –ο εισαγγελέας του απήγγειλε κακουργηματικές κατηγορίες– την Τετάρτη εμφανίστηκε μία γυναίκα στη Γαλλία που ισχυρίζεται πως είναι η μητέρα του παιδιού και ότι αυτή κανόνισε το ταξίδι του στη χώρα!

Μιλώντας στο ethnos.gr από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με τη βοήθεια του δικηγόρου του, ο Αμπελκά Αμπλαβίκακα υποστήριξε πως έχει μετανιώσει και το μόνο που θέλει τώρα είναι να ξαναδεί την κόρη του.

Οπως εξήγησε, ό,τι έκανε το έκανε «λόγω της επιθυμίας του για ένα καλύτερο μέλλον για τη Βαλεντίν» και υπό το καθεστώς φόβου για τις συνέπειες.

Αναλυτικά η δήλωση του Αμπελκά: «Ως πατέρας αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Οτι δεν μπορώ να προσφέρω στην κόρη μου όσα έπρεπε να προσφέρω για να μεγαλώσει όπως πρέπει. Ηθελα να εξασφαλίσω για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης. Ετσι αποφάσισα να στείλω το παιδί στη θεία του στη Γαλλία, που μπορούσε να το μεγαλώσει καλύτερα. Οταν το έστειλα, μετά σκέφτηκα ότι το παιδί θα αρχίσουν να το αναζητούν από το σχολείο του και από αλλού. Τι θα έλεγα σε αυτούς που θα το αναζητούσαν; Ετσι, πήγα και δήλωσα την εξαφάνισή του. Μετά σκέφτηκα τις συνέπειες που θα έχει η πράξη μου σε σχέση με τον νόμο και τρομοκρατήθηκα. Ετσι άρχισα να λέω ψέματα. Νόμιζα ότι εάν έλεγα από την αρχή την αλήθεια, θα με τιμωρούσε ο νόμος. Στο μυαλό μου ήταν όλα τόσο μπερδεμένα. Τώρα έχω καταλάβει το λάθος μου. Εχω μετανιώσει. Ηταν ανόητο εκ μέρους μου αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να προκαλέσω αναστάτωση. Το μόνο που θέλω πια είναι να ξαναδώ το παιδί μου».

Ο πατέρας της Βαλεντίν στην Ευελπίδων
Μια γυναίκα στη Γαλλία ισχυρίζεται πως είναι η μητέρα της

Στο μεταξύ όμως, η υπόθεση περιπλέκεται καθώς εμφανίστηκε μία γυναίκα, στη Γαλλία, μέσω δικηγόρου, και ισχυρίστηκε ότι είναι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν και ότι ήταν αυτή που έστειλε το συγγενικό της πρόσωπο, για να παραλάβει το παιδί και να το μεταφέρει στη Γαλλία.

Ωστόσο, αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα έχει υποστηρίξει ο πατέρας, που έχει δηλώσει πως η μητέρα της Βαλεντίν δεν ζει.

Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα λεγόμενά της. Η γυναίκα είπε ότι βρίσκεται στη Γαλλία παράνομα και χωρίς χαρτιά και γι’ αυτό κρυβόταν και εμφανίστηκε τώρα μέσω δικηγόρου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο πατέρας της είχε δηλώσει ψευδώς την εξαφάνιση της κόρης του, ενώ σε συνεννόηση με συγγενή του είχε μεθοδεύσει τη μετάβασή της στο εξωτερικό. Για να βγει από τη χώρα, χρησιμοποιήθηκε διαβατήριο άλλης ανήλικης, κόρης συγγενικού προσώπου του Αμπελκά.

Η επτάχρονη μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το προαναφερθέν συγγενικό πρόσωπο. Μάλιστα και ο πατέρας της ετοιμαζόταν να φύγει για τη Γαλλία, έχοντας ήδη εκδώσει εισιτήριο για σήμερα, αλλά η αναχώρησή του απετράπη, λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Ο άνδρας αναμένεται τώρα να αντιμετωπίσει κατηγορίες παραμέλησης ανηλίκου και άσκοπης κινητοποίησης των αρχών.

Από την πρώτη στιγμή, οι αξιωματικοί δεν είχαν πειστεί από την κατάθεση του πατέρα, που υποστήριζε ότι η κόρη του είχε εξαφανιστεί τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και «επειδή ο ίδιος είχε αποκοιμηθεί», ειδοποίησε την επόμενη ημέρα την αστυνομία. Συμμαθητές της μικρής Βαλεντίν είχαν καταθέσει πως το παιδί είχε να εμφανιστεί στο σχολείο από τις 19 του μηνός και τους είχε ενημερώσει ότι θα αλλάξει σχολείο.

Σκυλιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» είχαν εντοπίσει τη μυρωδιά της μέχρι το μετρό του Αγίου Ιωάννη και ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας στο Παγκράτι κατήγγειλαν ύποπτες κινήσεις. Ο πατέρας διέψευδε κατηγορηματικά τους γονείς των άλλων μαθητών αλλά και τις μαρτυρίες γειτόνων για αναχώρηση ανδρών με βαλίτσες από το σπίτι του. Οπως όμως αποδείχθηκε, το παιδί είχε όντως πετάξει για Γαλλία στις 21 Δεκεμβρίου με άλλο διαβατήριο – γεγονός που εγείρει ερωτήματα και για τον έλεγχο στο αεροδρόμιο.

Σήμερα το πρωί, η επτάχρονη εντοπίστηκε στη Γαλλία και υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του. Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

Ποινική δίωξη για κακούργημα άσκησε ο εισαγγελέας στον πατέρα

Κακουργηματικού βαθμού κατηγορία απήγγειλε ο Εισαγγελέας στον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν που δηλώθηκε εξαφανισμένη τον περασμένο Δεκέμβριο και τελικώς εντοπίστηκε σήμερα στην Γαλλία.

Ο πατέρας της μικρής, καθώς και ένας ακόμη άντρας, κατηγορούνται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος τους. Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί είναι αντιμέτωποι και με τις πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της Βαλεντίν υποστήριξε στις Αρχές ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία για να συναντήσει την βιολογική μητέρα του παιδιού, η οποία ζήτησε να πάρει κοντά της το κοριτσάκι και φέρεται να κανόνισε τις διαδικασίες ώστε να ταξιδέψει το παιδί.

Ο πατέρας, σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστηρίζει, πήγε την Βαλεντίν στο αεροδρόμιο, η οποία ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο, πιθανότατα άλλου παιδιού, στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία. Το κοριτσάκι συνόδευε, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πατέρα, κάποια φίλη, φίλης του. Κατά τον πατέρα, η 7χρονη ταξίδεψε στη Λυών .

Ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης πριν απαγγελθούν κατηγορίες είδε, σύμφωνα με πληροφορίες, βιντεοκλήση του πατέρα με την μικρή, όπου το κοριτσάκι φαίνεται να δείχνει απόλυτα ευδιάθετο και ήρεμο. Σύμφωνα με τον πατέρα, όλο αυτό το διάστημα, μιλούσε κάθε μέρα με την κόρη του, αλλά από φόβο για τις νομικές συνέπειες αποφάσισε να δηλώσει εξαφάνιση.

Μαζί με τον πατέρα και τον συγκατηγορούμενο του για το ταξίδι της Βαλεντίν στη Γαλλία, συνελήφθησαν και άλλα έξι άτομα οι οποίοι μετά την δίωξη του Εισαγγελέα κατηγορούνται για παράνομη παραχώρηση διαμονής.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 12ο Τακτικό Ανακριτή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...