396
Το λογότυπο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 | Beetroot

Τι απαντά η Beetroot για το λογότυπο του «Ελλάδα 2021»

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 16:22
Το λογότυπο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821
|Beetroot

Τι απαντά η Beetroot για το λογότυπο του «Ελλάδα 2021»

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 16:22

Απάντηση έδωσε (εδώ) η γραφιστική ομάδα της Θεσσαλονίκης, Beetroot, στις επικρίσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες για το λογότυπο του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821.

«Με μεγάλη μας χαρά αναλάβαμε τον σχεδιασμό του λογοτύπου του εορτασμού της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Ενα έργο, η προσέγγιση του οποίου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και αίσθηση ευθύνης. Η επιλογή της Beetroot για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου μάς τιμά ιδιαίτερα. To σήμα σχεδιάστηκε αφιλοκερδώς, ως χορηγία της Ενωσης Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Το νούμερο 2: H κυματιστή φόρμα του λογοτύπου (αριθμός 2) μεταφέρει έναν ισχυρό συμβολισμό· τη μακρόχρονη και συνάμα πολυτάραχη διαδρομή του Ελληνισμού αλλά και τη συνέχειά του πριν και μετά το 1821, πριν και μετά το 2021. Μία διαδρομή γεμάτη φως, επιτεύγματα, νίκες, έντονες χαρές, αλλά και σκοτεινές περιόδους, ατυχίες και πισωγυρίσματα, που εκτείνεται σε μια μακρά περίοδο πολλών αιώνων από το παρελθόν έως σήμερα.

Το νούμερο 2 συμβολίζει «μία διαδρομή γεμάτη φως, επιτεύγματα, νίκες, έντονες χαρές, αλλά και σκοτεινές περιόδους, ατυχίες και πισωγυρίσματα»

Το νούμερο 1: Τα κομβικά σημεία που τέμνουν τη διαδρομή του Ελληνισμού γίνονται ευκαιρίες για επαναπροσδιορισμό. Με έντονη γραφή (αριθμός 1), το σήμα αποτυπώνει επιβλητικά την κάθε τέτοια στιγμή επανεκκίνησης και απελευθέρωσης, προτείνοντας η επέτειος αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα τέτοια στιγμή.

Το νούμερο 1 συμβολίζει την επανεκκίνηση και την απελευθέρωση του έθνους

Επιλέχθηκε ένας χρωματικός κώδικας που αποτελεί μια απεικόνιση της πληθώρας των διαφορετικών ιδεών και των χρωμάτων της Επανάστασης και τονίζει την ποικιλομορφία του ελληνικού τόπου και πολιτισμού καθώς και την αποδοχή και την αξιοποίηση των διαφορετικών σκέψεων και εμπειριών.

«Η ποικιλομορφία του ελληνικού τόπου και πολιτισμού» αποτυπώνεται στο χρωματικό κώδικα

Η χρήση της (γραμματοσειράς) GFS Didot, την οποία χρησιμοποίησε εξαρχής ο Αδαμάντιος Κοραής στο εκδοτικό του πρόγραμμα για τον διαφωτισμό των υπόδουλων Ελλήνων, αποτελεί φόρο τιμής στις στοιχειοθετικές επιλογές των εκδοτών και των τυπογράφων της επαναστατημένης Ελλάδας και επιδιώκει να γιορτάσει τον διηνεκή χαρακτήρα και την ομορφιά μιας γραμματοσειράς που απολαμβάνουν στα έντυπα τους οι Ελληνες από τότε μέχρι και σήμερα».

Μορφές του Ελληνισμού από το παρελθόν και το παρόν του έθνους

Geplaatst door Beetroot design group op Dinsdag 11 februari 2020

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...