475
«Αναφέρεστε συχνά στα fake news, προφανώς κάποιοι επικοινωνιολόγοι σάς έχουν συστήσει να το κάνετε», είπε με νόημα στον Πρωθυπουργό ο Σταύρος Θεοδωράκης | ΙΝΤΙΜΕnews

Θεοδωράκης: Fake news, το τέρας που εξέθρεψαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2017, 11:46
«Αναφέρεστε συχνά στα fake news, προφανώς κάποιοι επικοινωνιολόγοι σάς έχουν συστήσει να το κάνετε», είπε με νόημα στον Πρωθυπουργό ο Σταύρος Θεοδωράκης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Θεοδωράκης: Fake news, το τέρας που εξέθρεψαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2017, 11:46

Μπορεί η ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον Αλέξη Τσίπρα να ήταν για τη συμφωνία των F-16, η συζήτηση όμως στη Βουλή -στην «Ωρα του Πρωθυπουργού»- εξελίχθηκε σε κόντρα για τη δύναμη αλλά και την «πατρότητα» των fake news στην Ελλάδα.

Τον τόνο έδωσε από την αρχή της απάντησής του o Πρωθυπουργός, λέγοντας ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού ενημερώνεται μονόπλευρα «από τα μέσα της διαπλοκής και των fake news».

«Θα αναφερθώ στα facts και όχι στα fake news», είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε για «μύθο περί δήθεν συμφωνίας για τη Σούδα» που στήθηκε από μερίδα ΜΜΕ.

248432
O Aλέξης Τσίπρας ρίχνει το φταίξιμο στα… fake news από το βήμα της Βουλής/ ΙΝΤΙΜΕnews

«Στήθηκε από μερίδα ΜΜΕ ένας μύθος για δήθεν συμφωνία που αφορά στη Σούδα και τώρα κ. Θεοδωράκη μας ζητάτε να απολογηθούμε για τον μύθο που κάποιοι έστησαν», ανέφερε στην απάντησή του ο Πρωθυπουργός και κάλεσε τον κ. Θεοδωράκη να μην ενημερώνεται μόνο από τα ΜΜΕ των fake news.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε από την πλευρά του ότι τις τελευταίες ημέρες το επικοινωνιακό επιτελείο του Πρωθυπουργού επιλέγει να σηκώνει ψηλά στην ατζέντα το θέμα των fake news με προφανείς, όπως είπε, στόχους.  Mε τη μόνη διαφορά όμως, όπως υπογράμμισε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ότι «ο όρος fake news πρωτοχρησιμοποιήθηκε στη χώρα μας το 2014 για να χαρακτηρίσει τις ειδήσεις που εσείς (οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) διαδίδατε για τους αντιπάλους σας». «Γι αυτό», πρόσθεσε, «να μη μιλάτε τόσο συχνά, εκτός και αν είναι πίκρα που αυτονομήθηκε το τέρας που εσείς εκθρέψατε».

Ο κ. Θεοδωράκης επέμεινε ότι το θέμα των fake news είναι μια υπόθεση που «ξεκινάει από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και κάλεσε τους συγκυβερνώντες να κάνουν την αυτοκριτική τους για το γεγονός ότι σε μια ολόκληρη περίοδο είχαν χρησιμοποιήσει τα fake news για τους αντιπάλους τους.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ, που του φώναξε «άντε ρε κακομοίρη» από τα κυβερνητικά έδρανα, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να του απαντά:

«Κύριε Κουίκ, θα σας παρακαλούσα να μην παρεμβαίνετε με χαρακτηρισμούς και ειδικά από τα υπουργικά έδρανα. Θα μπορούσα να σας τους επιστρέψω».

Ο κ. Κουίκ επέμεινε, λέγοντας στον κ. Θεοδωράκη «θα τα πούμε έξω». «Αρχίσατε τα ‘θα τα πούμε έξω’; Το έχουμε ακούσει και από την Χρυσή Αυγή αυτό, φαίνεται ότι το ξεκινάτε και εσείς», του ανταπάντησε εκείνος .

248440
Ο Τέρενς Κουίκ επιτίθεται στον Σταύρο Θεοδωράκη δυσαρεστημένος από την παρατήρησή του/ INTIMEnews

«Λίγο ακόμα και θα μας λέγατε ότι η επίσκεψή σας στην Αμερική κινητοποίησε τους αμερικανούς τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας», ανέφερε ενδεικτικά ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και τον ρώτησε με νόημα  σε ποια χώρα ξεκίνησαν οι επενδύσεις για τις οποίες υπερηφανεύεται. «Σε ποια χώρα ξεκίνησε το Ελληνικό; Επενδύσεις δεν είναι στα χαρτιά και οι αποφάσεις της Βουλής», παρατήρησε, «δεν άνοιξαν ακόμα δουλειές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...