440
Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αναχωρεί από το σπίτι του, μετά την έρευνα που έκαναν, παρουσία του, οι αστυνομικές αρχές | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στον εισαγγελέα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2021, 09:41
Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αναχωρεί από το σπίτι του, μετά την έρευνα που έκαναν, παρουσία του, οι αστυνομικές αρχές
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στον εισαγγελέα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2021, 09:41

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αναμενόταν να βρεθεί το πρωί της Πέμπτης ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, τέως συμπαρουσιαστής του δημοφιλούς τοκ σόου «Ράδιο Αρβύλα», ο οποίος παραδόθηκε χθες στις αστυνομικές αρχές της πόλης, στη σκιά των αποκαλύψεων για την κακοποιητική συμπεριφορά του και την εκδικητική πορνογραφία με θύμα την πρώην σύντροφό του.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πέρασε τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα, επρόκειτο να μεταφερθεί στο εισαγγελικό γραφείο στις 10 π.μ., με νομικούς κύκλους να εκτιμούν ότι πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη φάση της υπόθεσης –αν δηλαδή ο εισαγγελέας θα απαγγείλει στον τηλεπαρουσιαστή και ραδιοφωνικό παραγωγό κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Ο δικηγόρος του παρουσιαστή, Γεώργιος Δακουράς, δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι «συντετριμμένος και μετανιωμένος για την κατακριτέα συμπεριφορά του».

«Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, με τη σημερινή του αυτόβουλη εμφάνιση, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των διωκτικών Αρχών, προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα που διεξάγεται έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στις διωκτικές αρχές όσο και στην ελληνική δικαιοσύνη, προκειμένου οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται το όνομά του να αντιμετωπισθούν στις πραγματικές τους διαστάσεις».

Πρόσθεσε, δε, ότι οι ανακριβείς, ανυπόστατες και ενδεχομένως κατασκευασμένες φήμες περί δήθεν αναχώρησής του στο εξωτερικό, ώστε να αποφύγει τις αρχές, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» μίλησε ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχετικά με όσα θα ακολουθήσουν σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

«Ολα εξαρτώνται από το πώς θα χαρακτηρίσει τις πράξεις που αποδίδονται στο συγκεκριμένο άνθρωπο ο εισαγγελέας. Αν ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή, και ο κατηγορούμενος θα μπορεί να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί πέντε ημέρες. Αν του ασκήσει δίωξη για πλημμέλημα, θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Εκεί μπορεί να πάρει αναβολή τριών ημέρων για να απολογηθεί και το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει να κρατηθεί μέχρι την ημέρα που θα εμφανιστεί στο ακροατήριο», εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Ο εισαγγελέας ασκεί ποινική δίωξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν είναι αληθινά τα περιστατικά έτσι όπως διαμορφώνονται, το αδίκημα που αντιμετωπίζει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στην παρούσα φάση είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Δηλαδή, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως είναι οι προσωπικές στιγμές με μία γυναίκα, αυτός τα δημοσιοποίησε στο κοινό, χωρίς την άδειά της. Για εμένα αυτό είναι ένα φοβερό αδίκημα, γιατί έτσι βιάζεται ο ψυχικός κόσμος μιας γυναίκας. Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών», συνέχισε ο ίδιος.

«Για να έχουμε προφυλάκιση, θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ολα εντάσσονται στο ποια θα είναι η ποινική δίωξη που θα ασκηθεί. Οταν για κάποιον υπάρχει η φήμη ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, καλό είναι να προσέρχεται μόνος του στην αστυνομία, γιατί έτσι δείχνει ότι δεν είναι και ύποπτος φυγής», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...