161
O υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής (δεξιά) με τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη στην τελευταία επίσκεψή τους στον σταθμό «Αγία Βαρβάρα» |

Από 6 Ιουλίου το Μετρό μάς πάει Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2020, 08:45
O υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής (δεξιά) με τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη στην τελευταία επίσκεψή τους στον σταθμό «Αγία Βαρβάρα»
|

Από 6 Ιουλίου το Μετρό μάς πάει Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2020, 08:45

Παραδίδονται στο επιβατικό κοινό τη Δευτέρα 6 Ιουλίου οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό, «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια». Η τελετή παράδοσης θα γίνει από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Χάρη στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό προβλέπεται ότι θα εξυπηρετούνται περίπου 63.000 επιβάτες την ημέρα» ενώ όταν η επέκταση ολοκληρωθεί με τους επόμενους τρεις σταθμούς («Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο»), αυτός ο αριθμός αναμένεται πως θα φτάσει πάνω από 130.000 επιβάτες ημερησίως σε όλο το δίκτυο.

Η  επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό, «Αγία Μαρίνα – Δημοτικό Θέατρο», αποτελείται από σήραγγα μήκους περίπου 7,55 χλμ., έξι νέους σταθμούς («Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο») και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

Το συμβατικό κατ’ αποκοπή τίμημα του έργου (συμπεριλαμβανομένων των απρόβλεπτων, απολογιστικών και αναθεώρησης) ανέρχεται στα 467.462,20 ευρώ.

Στον σταθμό του Πειραιά έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι σκυροδετήσεις της πλάκας θεμελίωσης, στους σταθμούς «Μανιάτικα» οι σκυροδετήσεις όπως και στο «Δημοτικό Θέατρο», όπου ολοκληρώνονται και οι εργασίες αρχιτεκτονικών τελειωμάτων και εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...