373
Η εικονογράφηση του επίμαχου ρεπορτάζ και το εξώδικο Μπόλαρη. | Creative Protagon

Aπάντηση-αποκατάσταση στον Μάρκο Μπόλαρη

Μιχάλης Μιχαήλ Μιχάλης Μιχαήλ 10 Σεπτεμβρίου 2021, 16:20
Η εικονογράφηση του επίμαχου ρεπορτάζ και το εξώδικο Μπόλαρη.
|Creative Protagon

Aπάντηση-αποκατάσταση στον Μάρκο Μπόλαρη

Μιχάλης Μιχαήλ Μιχάλης Μιχαήλ 10 Σεπτεμβρίου 2021, 16:20

Στο ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Ακης και τα ορφανά του», που δημοσιεύτηκε στο  Protagon.gr, στις 31 Αυγούστου 2021 και την ευθύνη  σύνταξης του οποίου έχω, γίνεται αναφορά σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία στήριζαν τον Ακη Τσοχατζόπουλο και αφού «…αναδείχθηκαν τη χρυσή εποχή Aκη στη Χαριλάου Τρικούπη» τώρα βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ  άλλων αναφέρεται το όνομα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ  Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος, μέσω εξωδίκου (ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ), διαμαρτύρεται θεωρώντας ότι με την σύνδεση του ονόματός του με τον Ακη Τσοχατζόπουλο θίγεται η προσωπικότητά του ως πολιτικού, ενώ καταλογίζει πρόθεση δόλου και σπίλωσης του ονόματός του.

Από την ανάγνωση του κειμένου εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί ότι ουδεμία τέτοια πρόθεση υπήρξε ούτε υπάρχει. Ούτε παραλείφθηκε σκόπιμα, όπως υποστηρίζει στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο κ. Μπόλαρης το γεγονός ότι συμμετείχε στη Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η οποία με πόρισμά της παρέπεμψε τον Τσοχατζόπουλο στη Δικαιοσύνη.

Σεβόμενος ωστόσο την ευαισθησία του, ζητώ συγγνώμη, δηλώνοντας ότι αντικείμενο του κειμένου, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ήταν η καταγραφή και μόνο των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είχαν σχέσεις, άμεσες, στενές ή απλά κομματικές, με τον Aκη Τσοχατζόπουλο και σήμερα έχουν επιλέξει να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.   

Oπως αναφέρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο από την Αθήνα όσο κι από τις Σέρρες όπου ήταν επί χρόνια βουλευτής και τοπικό στέλεχος, στο κρίσιμο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 1996, για την διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Μπόλαρης δεν συντάχθηκε με όσους δημοσίως υποστήριξαν για πρόεδρο τον Κώστα Σημίτη έναντι του αντιπάλου του Aκη Τσοχατζόπουλου. Χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει το αντίθετο.

Είναι επίσης γεγονός ότι διαφώνησε με τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, μετά τις διπλές εκλογές του 2012 και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ . Oλα αυτά είναι γνωστά. Oπως γνωστό είναι ότι διετέλεσε στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Σεπτέμβριο του 2015, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και σε επόμενο ανασχηματισμό που έκανε ο κ. Τσίπρας υφυπουργός Εξωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση οι επιλογές του κ. Μπόλαρη και οι λόγοι για τους οποίους έγιναν αφορούν τον ίδιο και δεν εξομοιώνονται με αντίστοιχες οποιουδήποτε άλλου. Καταγράφονται και κρίνονται. Oπως όλα κι όλοι μας  στη δημόσια σφαίρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...