171
Ο Χουάν Γκουαϊντίο μιλά σε μέσα ενημέρωσης | REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Αντεπίθεση Μαδούρο στον Γκουαϊντό με απαγόρευση εξόδου και πάγωμα της περιουσίας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 07:37
Ο Χουάν Γκουαϊντίο μιλά σε μέσα ενημέρωσης
|REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Αντεπίθεση Μαδούρο στον Γκουαϊντό με απαγόρευση εξόδου και πάγωμα της περιουσίας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 07:37

Ενας ιδιότυπος νομικός πόλεμος είναι σε εξέλιξη στη Βενεζουέλα ανάμεσα στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουαϊντό, με τις δύο πλευρές να χρησιμοποιούν κάθε νομιμοφανές μέσο στη διάθεσή τους για να περιορίσουν την εξουσία και τη δυνατότητα κινήσεων του άλλου.

Την Τρίτη επιβλήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας στον Γκουαϊντό απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων.

Ο 35χρονος επικεφαλής του κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας. Σε βάρος του διενεργείται προκαταρκτική έρευνα, εξαιτίας της οποίας του επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου μέχρι τη λήξη της έρευνας. Επίσης του επιβλήθηκε πάγωμα των τραπεζικών του λογαριασμών και η δέσμευση τυχόν άλλων περιουσιακών του στοιχείων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Μάικελ Μορένο.

Ο Γκουαϊντό έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών που πιέζουν για την άμεση διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Μόλις χθες Δευτέρα, οι ΗΠΑ πάγωσαν τους πόρους της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας (για να μην είναι σε θέση να χρηματοδοτεί έμμεσα τον Μαδούρο) και άφησαν να εννοηθεί ότι υπάρχουν ακόμη και σχέδια στρατιωτικής επέμβασης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...