312
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ως άλλη Πυθία δίνει τους «χρησμούς» του για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών | ΙΝΤΙΜΕnews

Ανέξοδα λόγια Κουρουμπλή: Μην περιμένετε απελευθέρωση των δύο πριν από τις τουρκικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 12:53
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ως άλλη Πυθία δίνει τους «χρησμούς» του για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ανέξοδα λόγια Κουρουμπλή: Μην περιμένετε απελευθέρωση των δύο πριν από τις τουρκικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 12:53

Ως άλλη Πυθία του προφανούς εμφανίστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις για το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

Μέχρι τις τουρκικές εκλογές (σ.σ. 24 Ιουνίου) «τα πράγματα με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς έτσι θα πάνε», βγήκε να πει για να προσθέσει ότι μετά – όπως ο ίδιος πιστεύει- θα βρεθεί λύση.

«Προσδοκώ ότι μετά δεν θα έχει αξία αυτό που πάνε να κάνουν», είπε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας  στον ΣΚΑΪ και προέβη στην εκτίμηση ότι οι δύο αξιωματικοί μας έπεσαν σε ενέδρα των Τούρκων, κάτι που απέφυγε να κάνει ο υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξή του στον ίδιο σταθμό την Τρίτη (αφήνοντας όμως σαφείς αιχμές). Από ό,τι φαίνεται, οι Τούρκοι μάς την είχαν στημένη», παρατήρησε χαρακτηριστικά και για τον παραλληλισμό της υπόθεσης με αυτή των Οκτώ, σημείωσε ότι εκείνοι «ζήτησαν άσυλο, οι δικοί μας έγινε ό,τι έγινε και συνεπώς δεν έχει σχέση η μία υπόθεση με την άλλη».

Αναφερόμενος στην κράτηση επί δίμηνο στην Αδριανούπολη, του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ο Νίκος Κοτζιάς απέφυγε να μιλήσει για παγίδα ή προσχεδιασμένο γεγονός από την πλευρά της Τουρκίας. Ωστόσο, όπως είπε, «ο τρόπος της συμπεριφοράς δείχνει αλλαγή αντίληψης».

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Ναυτιλίας, «η Τουρκία δεν πρόκειται να προκαλέσει επεισόδιο», γιατί «υπάρχει ισορροπία τρόμου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία». Συνεχίζοντας τις… προβλέψεις – εκτιμήσεις για το πώς θα εξελιχθούν στο άμεσο μέλλον οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι ένα πιθανό «ατύχημα» στο Αιγαίο, θα αποβεί εις βάρος της Τουρκίας και θα έχει καταλυτικές συνέπειες στο εσωτερικό της και γι’ αυτό δεν θα το επιχειρήσει.

Όσο για τις οδηγίες που έχουν δοθεί στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ως καθ’ ύλην αρμόδιος ο υπουργός Ναυτιλίας απάντησε πως  οι οδηγίες του σε όλη την ακτογραμμή είναι ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, σπεύδοντας όμως να σημειώσει ότι πάντα υπάρχει ένα όριο που δεν πρέπει να ξεπερνιέται από την Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...