261
Ένας άνθρωπος έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα ενώ έχουν καεί σπίτια και θερμοκήπια στο Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας | RadioLasithi

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ιεράπετρα, ο καιρός δεν επιτρέπει πυρόσβεση από αέρος

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2024, 15:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/04/2024 17:00
Ένας άνθρωπος έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα ενώ έχουν καεί σπίτια και θερμοκήπια στο Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας
|RadioLasithi

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ιεράπετρα, ο καιρός δεν επιτρέπει πυρόσβεση από αέρος

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2024, 15:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/04/2024 17:00

Ανεξέλεγκτη έκαιγε ως το απόγευμα του Σαββάτου η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου. Είναι η πρώτη μεγάλη φωτιά του 2024 και ήρθε νωρίς…

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έως 8 Μποφόρ γι’ αυτό και είναι αδύνατη η πυρόσβεση από αέρος. Από το πρωί του Σαββάτου τα 3 ελικόπτερα που έλαβαν εντολή να επιχειρήσουν δεν κατάφεραν πολλά λόγω των καιρικών συνθηκών. Εάν ως το τέλος της ημέρας δεν γίνουν ρίψεις νερού από αέρος, η κατάσταση κρίνεται δύσκολη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το απόγευμα του Σαββάτου επιχειρούσαν στις διάσπαρτες εστίες της πυρκαγιάς 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα. Στις προσπάθειες πυρόσβεσης συμμετέχουν και δεκάδες εθελοντές πυροσβέστες. Η φωτιά φαίνεται να κινείται ανατολικά και μπορεί να απειληθεί το δασάκι του Κουτσουρά, που αποτελεί προτατευόμενη περιοχή.

Οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη  έχουν εκκενωθεί. Οι τοπικές αρχές απηύθυναν έκκληση στους αγρότες να σταματήσουν τα ποτίσματα ώστε να υπάρχει διαθεσιμότητα νερού για την πυρόσβεση.

Ένας 74χρονος υπέστη σοβαρά εγκαύματα στην προσπάθειά του να σβήσει τις φλόγες που είχαν περικυκλώσει το σπίτι του. Βρέθηκε λιπόθυμος από τους πυροσβέστες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Τρία ακόμη άτομα έχουν υποστεί ελαφρά τραύματα.

Κάτοικοι προσπαθούν να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στο Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας. RadioLasithi

Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι η φωτιά έχει κάψει αρκετά σπίτια και θερμοκήπια, ενώ οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν ανεμοστρόβιλο στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα σε ελαιώνα, από υπολείμματα καύσης κλαδιών τα οποία δεν έσβησαν εντελώς.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...