1080
Η Goldair Handling θα έχει εξυπηρετήσει περισσότερες από 128.000 πτήσεις έως το τέλος του 2018, διατηρώντας την αναπτυξιακή της πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό | Goldair Handling

Αναπτυξιακό πρόσημο το 2018 για τον όμιλο Goldair

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 18:44
Η Goldair Handling θα έχει εξυπηρετήσει περισσότερες από 128.000 πτήσεις έως το τέλος του 2018, διατηρώντας την αναπτυξιακή της πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
|Goldair Handling

Αναπτυξιακό πρόσημο το 2018 για τον όμιλο Goldair

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 18:44

Αναπτυξιακό πρόσημο έχει ο απολογισμός που κάνει για το 2018 ο όμιλος Goldair. Βασικές παράμετροι, η δυναμική του τουρισμού, καθώς και των μεταφορών και logistics, λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και ειδικά των δύο λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Σήμερα ο όμιλος Goldair απασχολεί περισσότερους από 5.000 εργαζομένους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά την επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων, η Goldair Handling θα έχει εξυπηρετήσει περισσότερες από 128.000 πτήσεις έως το τέλος του 2018, διατηρώντας την αναπτυξιακή της πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πιο αναλυτικά, στην Ελλάδα η εταιρεία σημειώνει αύξηση 8,4% σε σχέση με το 2017, αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας κατά 169 υπαλλήλους (+7%). Τη θερινή σεζόν απασχολεί 3.500 εργαζόμενους, στοιχείο που την αναδεικνύει ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα (κατέχει την 25η θέση στην κατάταξη της ICAP, Leading Employers in Greece).

Σημαντικά βελτιώθηκαν και οι επιχειρησιακοί δείκτες, ενισχύθηκε το πελατολόγιο με νέες αεροπορικές εταιρείες και η Goldair Handling Croatia έλαβε άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Κροατίας για τη δραστηριοποίησή της στα αεροδρόμια Ζάγκρεμπ, Σπλίτ και Ντουμπρόβνικ.

 

Η Goldair σημειώνει αύξηση 8,4% σε σχέση με το 2017, αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας κατά 169 υπαλλήλους

Από την 1η Νοεμβρίου η Wizz Air εντάχθηκε στο πελατολόγιο της εταιρείας στη Σόφια, γεγονός που θα διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της Goldair Handling Bulgaria στην περιοχή, ενώ από τον ίδιο μήνα, η Goldair Handling ξεκίνησε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Oman Handling Services στο διεθνές αεροδρόμιο του Μουσκάτ. Ακόμα, η εταιρία συμμετέχει στην κοινοπραξία Goldair Assistance, με σκοπό τη διεκδίκηση σχετικής άδειας για την υπηρεσία εξυπηρέτησης των Α.με.Α στο διεθνές αεροδρόμιο της Ζυρίχης.

Το 2018 υλοποιήθηκε με συνέπεια το ετήσιο επενδυτικό πλάνο ανανέωσης και ενίσχυσης του εξοπλισμού και εφοδίων της εταιρείας, ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ, ενώ εγκαινιάσθηκε και η νέα αίθουσα διακεκριμένων επιβατών (Lounge) στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου.

Με γνώμονα την κοινωνική υπευθυνότητα πραγματοποιήθηκαν εθελοντικές ενέργειες για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, χορηγίες για την ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών (ΜΚΟ) με παιδιά και αστέγους, δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος με προγράμματα ανακύκλωσης και καθαρισμού ακτών στο δίκτυο της Goldair Handling. Ενδεικτικά τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν συνέργειες με τους οργανισμούς «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Ethelon, «Γιατροί χωρίς Σύνορα», «Make a Wish, Κάνε μια Ευχή Ελλάδος», Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Helmepa, Praksis κ.α. όπου συμμετείχαν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι της Goldair Handling.

Επίσης, ως συνέχεια της ένδειξης σεβασμού και συμπαράστασης στους πληγέντες από την καταστροφική Πυρκαγιά στην Αττική, έγινε δωρεά ποσού υποστηρίζοντας ενεργά το έργο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης στον Δήμο Νέας Μάκρης, ενώ παράλληλα η εταιρία υιοθετεί μέτρα υποστήριξης και προς όσους εργαζομένους κατοικούν στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές και έχουν υποστεί υλικές ζημιές.

Η Goldair συνεχίζει την ανελικτική της πορεία, αντιπροσωπεύοντας περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες

Στον τομέα μετακίνησης επιβατών και μεταφοράς εμπορευμάτων (passenger & cargo), η Goldair συνεχίζει την ανελικτική της πορεία, αντιπροσωπεύοντας περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες (όπως η China Southern, η Vietnam Airlines, Xiamen Airlines, Philippine Airlines, Oman Air, Icelandair, Bangkok Airways, China Airlines, Avianca Brasil, Air Astana κ.α. ενώ για το cargo εκπροσωπεί με επιτυχία την Qatar Airways, UPS, Cargolux, Air Baltic, Air Serbia κ.α.) και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και εγκαταστάσεων για την προώθηση και δραστηριοποίηση των αεροπορικών εταιρειών στην ελληνική αγορά.

Η εταιρία Goldair Tourism που δραστηριοποιείται στο Corporate Travel ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της ως προμηθευτής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στον τραπεζικό κλάδο και στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών. Εξακολουθεί να κατέχει ηγετική θέση ως προμηθευτής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στον φαρμακευτικό κλάδο και στον κλάδο των εταιρειών προηγμένης τεχνολογίας, κλείνοντας νέες συμφωνίες με μεγάλες επιχειρήσεις, για τις μεμονωμένες μετακινήσεις των στελεχών τους, με αυξανόμενη την παραγωγή της στον συγκεκριμένο τομέα. Εξαιρετική ήταν και η χρονιά για το Μarine Department, το οποίο κατατάσσεται από τις πλέον σημαντικές εταιρίες στον τομέα της ναυτιλίας.

Για τις διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων & Logistics και τη Goldair Cargo, το 2018 αποτέλεσε μια χρονιά συνεχούς προσπάθειας με σταθερά αποτελέσματα. Παρά το προσδοκώμενο κλίμα οικονομικής ανάκαμψης, η χρονιά κινήθηκε σε σταθερά επίπεδα με αρκετές δυσκολίες και αποτελέσματα χαμηλότερα των στόχων της εταιρίας. Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση και το προσωπικό της εταιρείας έμεινε αφοσιωμένο στον στρατηγικό στόχο της, που είναι διαχρονικά η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διεθνών μεταφορών & logistics, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην κορυφαία θέση που διατηρεί η Goldair Cargo στον κλάδο.

Για την κοινοπραξία Goldair Cargo – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και το έργο του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου, μετά από αρκετή καθυστέρηση, ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2018 η διαδικασία έγκρισης της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια η υπογραφή και κύρωσή της από τη Βουλή, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των εργασιών κατασκευής των πρώτων αποθηκών, στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στον στρατηγικό στόχο της που είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διεθνών μεταφορών & logistics

Για τη Rail Cargo Logistics Goldair, το 2018 ήταν μια χρονιά έντονων διεργασιών και εξελίξεων, με ημερομηνία ορόσημο την 26η Ιουνίου 2018, όπου πραγματοποιήθηκε στο terminal της Rail Cargo Logistics Goldair στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, εκδήλωση εγκαινίων για την έναρξη της σιδηροδρομικής λειτουργίας της εταιρείας. Η εταιρεία ενίσχυσε το ανθρώπινο δυναμικό της, έχοντας ήδη πέντε πιστοποιημένους μηχανοδηγούς και άλλους έξι τους οποίους εκπαιδεύει στην Ακαδημία του ΟΣΕ, αριθμώντας συνολικά 11 μηχανοδηγούς.

Σε ό,τι αφορά το τροχαίο υλικό, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν δρομολόγια με τρεις λοκομοτίβες, δύο πετρελαιοκίνητες και μία μία ηλεκτροκίνητη. Αναμένεται στις αρχές του 2019 να προστεθούν στον στόλο άλλες δύο μηχανές των αυστριακών σιδηροδρόμων και θα αποτελεί πάγιο της ελληνικής εταιρείας. Οι λοκομοτίβες θα ενοικιαστούν αρχικά από την ΓΑΙΑΟΣΕ. Καθώς οι ανάγκες για το έργο της εταιρείας θα επεκτείνονται, υπάρχει δέσμευση των μετόχων της για περαιτέρω επένδυση σε τροχαίο υλικό.

Η Goldeco είναι εταιρία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, υλοποίηση και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εστιάζοντας, στην ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια, καθώς και στις μονάδες παραγωγής βιοαερίου, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ με συνολική ισχύ 4 MW και από το 2011 διαθέτει σε λειτουργία φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Για το 2018 αναμένεται η ολοκλήρωσης της κατασκευή και η έναρξη λειτουργίας ενός υδροηλεκτρικού έργου στο Νομό Σερρών, ισχύος 2MW ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί η νέα γενιά επενδύσεων σε πρωτοποριακούς τομείς στον χώρο της ενέργειας. Η εταιρία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τρίτους όπως μετρήσεις ρύπων και ενεργειακής απόδοσης σε συνεργασία με το ΕΜΠ, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς ενδιαφερόμενους επενδυτές στο χώρο των ΑΠΕ και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...